Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полин Виардо – песни и мазурки

Сряда, 6 април, от 14.30 часа

БНР Новини
Людмил Ангелов и Ина Кънчева
Снимка: Булфото


Любовта към непознатото, стремежът да се откриват новости събира певицата Ина Кънчева и пианиста Людмил Ангелов. Известно време те издирват на различни места забравени пиеси на една великолепна певица, а оказва се и добър композитор - Полин Виардо. Откриват нейни песни писани по стихове на големи руски поети. Добавят сърдечната кореспонденция между Виардо и Иван Тургенев. Попадат на текстове на Полин по музика на Фредерик Шопен и създават един невероятен проект, който постепенно се разраства – от концерт-спектакъл, в студиен запис и накрая в компакст диск издаден от английска компания. Имат още идеи, които предстои да бъдат обявени и осъществени.
На 8 март т.г. в Първо студио на БНР Ина Кънчева и Людмил Ангелов, заедно с Белгийското посолство представиха песните и кореспонденцията на Полин Виардо. В концерта участа и Марий Росен. Предаването „Музик мания“ пък ви предлага избрани песни на Полин Виардо – запис от компакт диска на двамата музиканти.
В звуковите файлове може да чуете какво споделиха двамата музиканти, за това как са осъществили идеята, както и запис от концерта на песните: Aime moi, Plainte d`amour, Loiselet, La fete, Faible сoeur, La Danse – Ина Кънчева - сопран, Людмил Ангелов - пиано.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.