Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Срещи в ефира – българският дебют на концертната двойка Мариета Петкова и Веско Пантелеев-Ешкенази

БНР Новини
Снимка: marchmusicdays.eu

Чудесно е да бъдеш на фестивал. Всеки път след като се завърна от подобно събитие чувствам прилив на нови идеи, чувствам се обогатена и вдъхновена. Още повече, когато става дума за международния фестивал „Мартенски музикални дни” в Русе. Редки са фестивалите, по време на които преди всеки концерт се организира официална пресконференция, на която можеш да видиш, да разпиташ и да се запознаеш с гостуващите артисти. Не че артистите биха отказали среща с журналисти, но когато това е толкова добре организирано, отпада ангажиментът да се издирвате. След завръщането ми, въоръжена със записи и интервюта реших да направя поредица от предавания и да ви срещна с някои от гостуващите музиканти.
Днес избрах да представя българския дебют на Мариета Петкова и Веско Пантелев-Ешкенази. В Русе те изпълниха сонати от Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетовен, Клод Дебюси и Цезар Франк. Освен разговора с тях двамата ще може да чуете и сонатата за цигулка и пиано в ла мажор на Цезар Франк.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.