Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Звезди посред бял ден

Вторник, 9 август, от 13.00 часа, по програма "Христо Ботев"

БНР Новини
Директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира“ „Звезди посред бял ден“ е известна с това, че от нея могже да се научи колосално количество непотребна информация, поднесена по очарователен начин от репортерката Йорданка.


Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото


Всяка седмица през август:

от понеделник до петък

от 13.00  до 14.00 часа

събота
от 13.30  до 15.00 часа

неделя
от 0.15   до  3.00 часа
от 13.00 до 14.00 часа
от 21.30 до 23.00 часа


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кое тук е за възхвала

Това е въпросът, който първи изниква, докато четем крайно личната и болезнено откровена книга на Златко Енев "Възхвала на Ханс Аспергер". Нещо като мемоар или нещо като изповед, тя разкрива автора си в уж не особено добра светлина – уязвим, уплашен, гневен, попаднал в ситуация, с която никой не би могъл да се справи, не по-добър от читателя...

публикувано на 02.06.20 в 16:13

Безусловната любов в „Момичето с цигулката“

Eва Кралева-Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикалната гимназия. Дълго време тя работи като цигуларка в Оркестъра на гр. Цайтц в Германия. След дипломирането си в Лайпцигската консерватория се мести в Бранденбург и остава в Оперно-симфоничния му оркестър до пенсионирането си. В последните години е изкушена от писането. През 2007 година печели..

публикувано на 02.06.20 в 15:55

Христо Ботев с над 120 паметника в България и по света

Един от митове за Христо Ботев е, че Ботевото четиристишие: „Настане вечер, месец изгрее...” от стихотворението „Хаджи Димитър” е изписано със златни букви на колона в Сорбоната. За съжаление, това не отговаря на истината. Няма документи, доказващи дали някога е това е било факт и каква е причината за легендата. Напълно реален е барелефът на поета пред..

публикувано на 02.06.20 в 14:45

Книга за сърдити деца

Или по-скоро как малките читатели да не са през цялото време ядосани и избухливи. „Тролът Сърдитко“ показва на децата как да овладяват емоциите си. Със Сърдитко те ще поставят основите на своята емоционална интелигентност, която е пряко свързана с щастието и успехите им в бъдеще. Новото издание на български език на детската книжка „Тролът..

публикувано на 02.06.20 в 14:17

Ново издание на Лафонтеновите „Басни за деца“

Аз уча от делата на всички майстори в поезията свята и като тях стремя се тя да дава винаги храна на мисълта.  За басните си Жан дьо Лафонтен черпи идеи от Езоп и Федър и от френското народно творчество. Той обаче не е назидателен, а кара от най-малкия до най-големия читател да мисли и съпреживява. Басните за деца на Лафонтен разкриват..

публикувано на 02.06.20 в 12:46