Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хапчета за смях

Понеделник, 15 август, от 13.00 часа, по програма "Христо Ботев"

БНР Новини

Някои вземат хапчета за сън, други – хапчета против главоболие, трети прекарват живота си в търсене на лекарства срещу глупост. Редакция „Хумор и сатира“ ви препоръчва най-доброто – „Хапчета за смях“!

Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото

Всяка седмица през август:

от понеделник до петък
от 13.00  до 14.00 часа

събота
от 13.30  до 15.00 часа

неделя
от 0.15  до  3.00 часа
от 13.00 до 14.00 часа
от 21.30 до 23.00 часа


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ю Хуа

Десет есета за съвременен Китай

Излезе втора книга на китайския писател Ю Хуа на български език в превод на Стефан Русинов след "Живи" – един от най-популярните и превеждани негови романи.  "Китай в десет думи" е сборник с десет есета на писателя, който казва в предговора: "Ако тръгна да разказвам за всички аспекти от живота в съвременен Китай, ще се получи нещо по-дълго от..

публикувано на 19.04.24 в 14:05

Еротика в рамки – изложба на Веселин Боришев

В пространството Куб на "Топлоцентрала" Веселин Боришев откри еротична фотоизложба "Фрейминг | Framing". Тя е в рамките на фестивала "ФотоФабрика" и преди време имаше мини вариант в пространството на Музея на фотографията в Казанлък. Тук вече изложбата е в цялост. Боришев не използва модели, а това са кадри от личния му живот, които той снима 20..

публикувано на 19.04.24 в 13:10

"Интервенция": Пиеса, която разкрива отношенията и личните избори

"Интервенция" е пиеса, която се впуска в света на взаимоотношенията, личността и личния избор. Представлението разглежда сложната връзка между мъж и жена, между лицата А и Б, както и между двама най-добри приятели, чиито различия ги притеглят и отдалечават едновременно. На ефира на "Нашият ден" гостуват актьорите Илиян Стаменков и Цветина..

обновено на 19.04.24 в 11:35

Артинсталация на мястото на мавзолея обединява миналото и бъдещето

Започна поставянето на временната инсталация на художника Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи, и бъдещето, което вече е било" в Градската градина в София от 15 април. Очаква се програма от тематични събития да бъде представена на мястото през целия период, в който проектът ще пребивава в градската среда. Според плана..

обновено на 19.04.24 в 10:34

Лекции по теми на съвременността през призмата на архитектурата

Цикъл публични лекции на тема "Архитектура, медии, критика" на фондация "Ново архитектурно наследство" с подкрепата на Гьоте-институт, България, поставят фокус върху наболели проблеми на архитектурната среда, в която живеем. Две от лекциите са вече факт, предстоят още две.  Третата е на тема: "Make Architecture Great Again! | Паметници, паркове,..

публикувано на 19.04.24 в 08:45