Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Майчинството като възможност за ново начало

Снимка: БГНЕС
Ще ви разкажем за една онлайн платформа, Нer Startup, която две млади майки създават преди година.
Силвия Трифонова е маркетинг експерт и предприемач, а Валентина Долмова, кариерен обучител в Лондон.
Мисията им е да мотивират майките в България, които също като тях са изпитали трудности при адаптирането обратно в работна среда след раждането.
Как? Като пишат статии и разказват историите на други майки, които започват свои собствен бизнес или социална инициатива. По този начин те биха могли да изразят себе си и да бъдат активни, а не да губят желание за реализация извън дома и семейството.
В блога на Силвия и Валентина са описани историите на много майки, които са открили личната си мотивация и успяват да балансират между майчинството и любимата работа.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян за времената и правилата

Има нещо, което не е наред с човешките взаимоотношения. Говоря в по-голям мащаб. Всеки се среща, разминава се... Аз съм наблюдателен човек и виждам, че хората нямат настроение, хората са с обострени сетива. Реагират често неадекватно и агресивно. Това сподели в "Нашият ден" композиторът  Хайгашод Агасян. Музикантът даде пример със случай с него в..

публикувано на 03.08.20 в 16:11

Гарелов: За успеха на протестите съдя по уплахата на управляващите

Човешкият характер е такъв, че бързо забравя лошото. Всичко, което сме правили милион пъти, сега все едно го правим за първи път. Така се изрази журналистът Иван Гарелов, главен герой в "Нашият ден", по повод пандемията и продължителната изолация, която тя наложи: "Съвременният свят има начин за противодействие срещу неща, които познава, а това се случва..

публикувано на 03.08.20 в 14:42
Проф. Ивайло Дичев

Проф. Ивайло Дичев: И системата, и хората трябва да се сменят

Протестите у нас продължават вече 26 дни. Блокирани са ключови кръстовища, напрежението ескалира, а няма оставки. Очаква се реакция от страна на управляващите. Каква би била тя и как би била изразена, коментира в "Нашият ден" културологът проф. Ивайло Дичев: "Много е трудно да се каже каква ще бъде реакцията на управляващите. Битка едва сега започва, все..

публикувано на 03.08.20 в 11:00

Българите навсякъде сме една общност, съпричастни сме с протестите

Пореден 26-и ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор блокират възлови кръстовища в цялата страна, а българите в чужбина в два поредни дни напомниха за себе си, за многолюдността си и за факта, че ги интересува какво става в родината им. В подкрепа на българите у нас е и българската диаспора в големите европейски..

публикувано на 03.08.20 в 10:58

Мечтите на Яна

Има хора, на които никога не им пречат обстоятелствата и времето. Хора, които успяват да създават и да са полезни за другите и за себе си въпреки обстоятелствата. Такава е и Яна Караиванова, предприемач и текстилен инженер – гост на Нина Цанева в рубриката „Главен герой“. Яна Караиванова с амбиция, подготовка и много труд заедно със семейството си..

публикувано на 31.07.20 в 14:25