Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спомени за Георги Василски в „Дядовата ръкавичка“

БНР Новини
1
Авторите Георги Василски, Весел Цанков, Симеон Викторов, Георги Гълов, Васил Сотиров, Тодор Димитров и Любомир Методиев (отляво надясно) след края на поредния запис.
Снимка: Нина Божидарова

Тази неделя сбирката на творческия клуб на редакция „Хумор и сатира“ „Дядовата ръкавичка“ е по-различна, за съжаление тя не е като другите. Този път тя е посветена на Георги Василски – добрият колега и веселият приятел, който ни напусна завинаги преди две седмици. Трудно е за вярване, че един толкова жизнен човек вече го няма. Повече няма да го виждаме как бодро крачи по коридорите на радиото, подсвирквайки си безгрижно, но можем отново да чуем гласа му, неговите скечове и стихотворения от предишни сбирки на „Дядовата ръкавичка“.
Ще си спомним още веднъж за него, ще си спомним с усмивка с помощта на разни случки, той беше забавен човек и смешни случки с него да искаш. Сценките и стихотворенията извадихме от архива на редакцията, а случките си припомнят осем радиоприятели на Георги Василски от „Хумор и сатира“.





Цялото предаване може да чуете в неделя, 7 октомври, от 13 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Божков и Валери Чакалов

Стефан Божков и Валери Чакалов със съвместна нова излжба

В галерия "Ракурси" беше открита съвместната изложба на последните произведения на двама известни художници – Валери Чакалов и Стефан Божков. От години те често показват работите си заедно и в експозициите ясно личи онова "свободно общуване" между творбите им, "разговорът", който протича между тях. Различни като изразни средства, те..

публикувано на 29.03.24 в 15:00

Пътеводител из римския свят от Марк Сидоний Фалкс и Джери Тонър

"Обиколете Римската империя в нейния разцвет с Марк Сидоний Фалкс и неговия придружител, не особено изтънчения брит, д-р Джери Тонър", приканват издателите на книгата "Голямата обиколка на Римската империя".  Изглежда, че авторите са двама, но всъщност е един в две роли. Д-р Джери Тонър, който е ръководител на Катедрата по класическа филология и..

публикувано на 29.03.24 в 13:29

24 часа театър – събитие за истински ценители!

Наближаването на Международния ден на театъра е идеален повод за начало на театралният маратон на "Алма Алтер". От сутринта на 30-и март до сутринта на 31-ви март  театърът ще бъде дом на любители на театъра, готови да се потопят в света на театралното изкуство и да преживеят неповторими емоции. Разговорът в "Нашият ден" с Мариела Димитрова ,..

обновено на 29.03.24 в 10:44

Поетичен спектакъл в чест на Иван Радоев

ДКТ "Иван Радоев" - Плевен представя на 30 март поетичния пърформанс "Един бял лист" по стихотворения на големия български поет и драматург Иван Радоев. Така ще отбележи 97 години от рождението му.  Спектакълът е по идея на Калоян Радоев, внук на поета, а режисурата е на Йордан Славейков. Участват: Иван Радоев-син, Антъни Пенев, Димитър Николов,..

публикувано на 29.03.24 в 10:40

Пианистът Виктор Костов: Вълнението е това, което остава скрито за публиката

В Световния ден на пианото в рубриката "Темите на деня" гостува талантливия млад пианист  Виктор Костов . Преди дни в зала "България" се случи един незабравим музикален спектакъл, който остави всички присъстващи изцяло пленени от виртуозното изпълнение на вълнуващи мелодии. Концертът, озаглавен "Магията на вариациите", представи изключителни..

обновено на 29.03.24 в 10:31