Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На кабаре! Отново и пак! На кабаре „Фата Моргана“!

БНР Новини
Актьорите Добриела Попова, Веселин Мезеклиев и Валентин Ганев по време на запис.
Снимка: Деян Копчев

Кабарето „Фата Моргана“ е нещо като... нещо като истинска институция! И в студ и в дъжд, и в есен, то е винаги тук, винаги готово да ви разкаже скрити и явни секрети, публични тайни и главозамайващи истини! С доза абсурд разбира се, с доза ирония, нали сме с редакция „Хумор и сатира“. И сега е така, в този болезнен период, на ръба на сезоните, на смяната на часовото време, на застрашителните движения от страна на топлофикация, нали разбирате... И така, в последната емисия на кабарето, е открит свободен микрофон под очарователния контрол на ослепителната водеща, която този път е със звънкия глас на Добриела Попова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скулпторът Деян Боев представя "Малко място" в Габрово

"Малко място" е концептуална изложба на д-р Деян Боев, скулптор и преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа". "Малко място" се вглежда в личните, вътрешните духовни тенденции и изследвания на автора. Изложбата показва специфичен начин на моделиране, вдъхновен от природните форми. Кураторският текст я представя..

публикувано на 28.03.24 в 08:10

Елена Алекова представя "Късчета от Рая"

Елена Алекова е приятел на добрите думи. Учи ги от дете. Първо запаметява дочутите от ехото на Родопа планина, после добавя нови, от строгите учители в основната и средната образователна степен, от преподавателите в университета, от срещите със забележителни литературоведи, по време на обучението си в Литературния институт в Москва и така до днес...

публикувано на 27.03.24 в 17:45

Празнуваме Международния ден на театъра

Днес потребността от сценични изкуства е много голяма. Като живо изкуство, театърът влиза в директен контакт със своята аудитория и това е от изключително значение във времена на свърхтехнологии. "Театърът е и изкуство, чрез което хората осмислят механизмите на тоталитаризма, изключително важно негово свойство в бурни времена като днешните...

публикувано на 27.03.24 в 16:05

"Духът на поета" и кошмарът на съвестта

С премиера ще посрещне публиката си тази вечер Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе. Пиесата е "Духът на поета" от Стефан Цанев, която се играе с голям успех в Народния театър "Иван Вазов" вече повече от 10 години. Сега нов сценичен живот ѝ дава на русенска сцена режисьорът Ивайло Ненов. Така екипът на Русенския театър избра да отпразнува..

публикувано на 27.03.24 в 13:00

Георги Тошев с премиера на "Appassionata" в София

На 27 март 2024 г. в столичното кино "Одеон" от 19.30 ч., в рамките на 28-ия Международен София филм фест, ще бъде представен документалният филм "Appassionata" на Георги Тошев, посветен на австрийската пианистка от български произход Донка Ангъчева. Оператор е Борис Пинтев. Монтажист и режисьор на филма е Калояна Климентова. Документалната лента..

публикувано на 27.03.24 в 12:28