Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Смесеният хор на БНР с участие в Коледния ден на Еврорадио

Всяка година в Коледния ден на Еврорадио европейските радиостанции предлагат поредица от концерти, посветени на големия християнски празник в изпълнение на изтъкнати музиканти. През 2019 г. се навършват 25 години от началото на тази инициатива на Европейския съюз за радио и телевизия. 15 радиоорганизации, сред които и БНР, ще участват в голямото радиосъбитие в неделя, 15 декември. 

Програма „Христо Ботев“ ще направи съпричастни българските слушатели към празничния ден с излъчване на живо на концерти от Тарту (Естония), Хелзинки (Финландия), Рига (Латвия) и Гданск (Полша). В ефира ще прозвучи и Коледният концерт на Смесения хор на БНР. Той ще бъде излъчен от още 14 радиостанции в 12 държави – Австралия, Австрия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Исландия, Испания, Канада, Румъния, Финландия и Чехия.

Коледният ден ще бъде излъчван от 30 радиостанции в 24 страни по света.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Вампоров на симпозиума Big Scale-88, Малмьо, Швеция. „Лабиринт“, 1988 г.

Йордан Вампоров – 80 години

С ретроспективна изложба на Йордан Вампоров Националната художествена академия отбелязва 80-годишнината на художника и отдава почит на ателието на големия българки скулптор Любомир Далчев в галерия „Академия“. Инициатор и куратор на впечатляващата експозиция е още едно водещо име в европейското изкуство – проф. Васил Симитчиев, който от дълги години..

обновено на 15.07.20 в 10:23

Марлене в търсене на любовта

Биографичният роман, озаглавен "Марлене в търсене на любовта", дава възможност да се види и в по-близки кадри как се създава и самосъздава една кинолегенда и дава отговор на въпроси като има ли знак за равенство между успеха и щастието, между известността и обичта и чия любов търсим, избирайки славата?  Автор на книгата е американският писател..

обновено на 15.07.20 в 10:22

Седмица на иранското кино в София

Седмица на иранското кино ще стартира на 24 юли в Дома на киното. Събитието е организирано от фестивала Sofia MENAR със съдействието на Иранския културен център в София. Панорамата включва 7 заглавия от последните 5 години, отличени на международни филмови форуми. Седмицата ще бъде открита с фаворита на зрителите от последното издание на MENAR..

публикувано на 15.07.20 в 09:25

Амели Нотомб предава на живо от Голгота с новия си роман "Жажда"

Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били „Жаден съм“. Тях избира Амели Нотомб, за да ни разкаже какво е чувствал Спасителят няколко часа преди и след разпъването му на кръста в един кратък, но съдържателен философски роман – дързък, ироничен, богоборчески и състрадателен, оспорван и възхваляван от критика и читатели.  Жаждата,..

публикувано на 14.07.20 в 15:26

TANGOMACHINE в Сфумато

"Сподавени погледи. Жадни тела. Гъвкави, еротични, страстни. Той и Тя. Метафизичен флирт. Непозната галактика. Начало. По пътя. Взаимност. Любов. Отдаване. Животът е стон от усилие и нежност. Рефлексия на неистовото вървене. Прегръдка. Спирала на удоволствието, акт на желанието. Изтанцувай този валс, колабирай дистанцията, възбуди сетивата...

публикувано на 14.07.20 в 15:15