Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Комеди бар, хепи сатира, стендап комедия – монолозите на смеха

Славчо Пеев
Снимка: БГНЕС

Славчо Пеев: Бил съм и баскетболист, художник, театър-майстор, пиар на футболен отбор, директор на театър (дори на два), баща съм на две деца и дядо на четири внучета. Но винаги съм бил артист, който дори е играл на няколко континента.

Явор Борисов, „Тъп оптимист“: „…и така, потопен и опиянен от изкуството, изведнъж се опомних на 35! Не ме разбирайте погрешно, съвсем не се оплаквам, но реших, че е време да променя малко лайфстайла (тази стара българска дума) и да започна да се държа като зрял човек. И се хванах за главата… Откъде да започна? Тепърва! Кариера? Да градя семейство, бъдеще? Мамка му – 35, бял, артист, хетеро и ям месо! Замислих се и си дадох сметка, че преди 15 години съм бил на 20, след 15 ще съм на 50! Евентуално!“


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Ловеч започна онлайн програма за култура

Във времето на социална изолация, когато културните събития станаха невъзможни, Община Ловеч започна да излъчва онлайн материали, подготвени от различните културни институти в града. Инициативата е под наслов „Culture non stop! Stop coronavirus!“ (Култура безспир, спри коронавируса!). Идеята е чрез видеострийминг да се излъчват материали на различни..

публикувано на 08.04.20 в 16:50
Художник: Мария Райчева

Галерия „Астри“ за призива “Стой вкъщи” – нови възможности за ценителите

От 13 март 2020 г. галерия „Астри“ изпълнява призива “Стойте у дома”, като затвори за групови посещения току-що открита изложба. Това е правилният призив и правилното действие, което ще ни преведе възможно най-бързо и безопасно през пандемията – твърди галеристката Вихра Пешева.  В емоционално писмо до медиите и авторите, с които работи, тя допълва:..

публикувано на 08.04.20 в 16:40
Даниела Марчева и Вероника Стефанова

Утехата четене и животът на един литературен клуб

Даниела Марчева и Вероника Стефанова са създателки на литературния клуб The Book club. Едната е икономически анализатор, а другата генетик, събира ги работното им място, а общото им хоби – четенето – ги кара да помислят за създаването на клуб.  Неговите членове към момента са около 40, млади хора с различни професии. Твърдят, че изборът коя книга да..

публикувано на 08.04.20 в 14:59

Роман за измислените стандарти и истинските ценности

Историята за Мариан и Конъл – двама милениъли, които търсят себе си и опитват да намерят път за любовта си един към друг – това е книгата, която се превърна в сензация още с публикуването си през 2018 г. и спечели престижната награда „Коста“.  В жизнерадостта и уюта на студентския живот в елитните колежи на Дъблин отчаяно напират въпрос след..

публикувано на 08.04.20 в 13:40

Загадъчната Венера Милоска

Както повечето знаменити артефакти, изобразяващи жена, статуята на Венера Милоска отдавна се е превърнала в културна икона, в символ, в обект на възхищение и въпроси. Тя присъства в позовавания, карикатури и мемета, има статут на поп културна икона, на символ, далеч надхвърлящ реалния ѝ ръст от 2,2 метра мрамор, който някога е бил оцветен и украсен с..

публикувано на 08.04.20 в 12:31