Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моят луд живот

БНР Новини
Иван Анастасов и Емил Янев
Снимка: Калина Станева

Eпизод 373 на „Трамвай по желание“ среща публиката си с възпитаника на НАТФИЗ и Артколеж Иван Анастасов.

Иван Анастасов нашумя в артсредите преди 7-8 години, когато привлече като актьори в свой музикален клип звездите Яна Маринова и Асен Блатечки, които се снимаха в "Анатомия на света" без хонорар. Всъщност основното поприще на завършилия кинознание и кинорежисура ексцентрик в момента е именно музиката и естествено цялата плейлиста в предаването е съставена от негови композиции в собствени изпълнения.

Иван Анастасов се вписва по всички критерии в рубриката „Часът на оригинала“, защото освен музика и кино, той практикува улични серенади, две от които са посветени на Йорданка Фандъкова и Ангела Меркел. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Необикновената книга на емоциите“ от Киара Пироди

„Необикновената книга на емоциите“ на италианската писателка Киара Пироди разкрива емоционалния свят на децата. Пироди е не само детски автор, но и невропсихолог. В книгата тя представя емоциите на децата като отделни герои. Чрез нейните текстове и илюстрациите на Алесандра Манфреди малките читатели могат по-добре да разберат тъгата, страха, изненадата,..

публикувано на 02.04.20 в 09:20

Честит празник на българските карикатуристи

Увеличава се срокът за набирането на творби в отменената 45-ата Национална изложба на българската карикатура 2020 „В момента всички български карикатуристи сме „под домашен арест“.  Спазваме стриктно предписаните мерки и се проверяваме дали всеки спазва карантината късно вечер“, каза Валери Александров - Валекс, новият председател на секция..

публикувано на 01.04.20 в 17:05

Милан Кундера на 91 години

Случайно или не, авторът на "Шегата", "Книга на смеха и на забравата", "Смешни любови" е роден в Бърно на 1 април 1929 г. Днес Милан Кундера навършва 91 години. Кундера има славата на един от най-влиятелните, четени и цитирани, същевременно своенравни автори, които старателно отбягват медийното внимание и рядко дават интервюта.  Започва литературната си..

публикувано на 01.04.20 в 16:29
Нева Мичева

„Още от Аларма“ с Нева Мичева и романите на Сесар Айра

Под карантина като под карантина. Всички говорят за това, че като свърши, ще сме по-бедни. А никой не обръща внимание на факта, че може (и има как) и по-богати в духовен аспект да излезем от нея… И понеже лятото е по-социалният сезон, а зимата „предполага и разполага“ с нас, създавайки ни идеалните условия да я съпреживеем като едни задълбочени читатели,..

публикувано на 01.04.20 в 16:15

„Сторник“ с единна платформа за музеите и научните институции у нас

Националният исторически сайт „Сторник“ кани музеите, галериите, библиотеките и архивите в цялата страна да споделят своите любопитни истории и артефакти в дните на извънредното положение. Сайтът предоставя единна платформа, на която те безвъзмездно да разкажат историите си. Целта на инициативата е да подпомогне връзката на тези институции с публиката..

публикувано на 01.04.20 в 15:55