Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов шанс за смешните хора

Има смешни хора, които мечтаят да са сериозни, но повечето се стремят към друго – да покажат колко са смешни и да станат още по-смешни. За тринайсети път такава възможност дава на всички клубът на хумориста „Жарава“ в град Кубрат. И отново в това смешно-сериозно начинание партньор е редакция „Хумор и сатира“ на програма „Христо Ботев“.

Създаден преди 32 години от художниците-карикатуристи Димитър Атанасов и Стоян Черников и лекарите д-р Красимир Манолов и д-р Павлин Михайлов, клуб „Жарава“ и днес продължава да е един от най-активните центрове на хумора в България. Наред с клубовете на хумориста в Бургас, Пазарджик, Кърджали, Асеновград той е една от малкото запазени „останки“ от „Голямата къща на смешните хора“ на редакция „Хумор и сатира“, която през 80-те и 90-те години на миналия век обединяваше десетки сдружения на хора, доказващи, че чувството за хумор вирее не само на жълтите павета.

И тази година конкурсът в Кубрат кани за участие създателите на хумор в три категории – карикатура, кратки сатирични форми (епиграма, афоризъм) и стихотворение или кратък хумористичен разказ.

Творбите трябва да бъдат придружени от кратка творческа биография, телефон за връзка и снимка или шарж.

Те се приемат на адрес: ПК 7300, гр. Кубрат, ул. „Княз Борис I“ №1, Община Кубрат, за конкурса или на имейл chitalishte.kubrat@abv.bg.
Краен срок 31 март 2020 г.