Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Падащи звезди в ефира с редакция "Хумор и сатира"

БНР Новини
Валентин Ганев, Иван Петрушинов, Йорданка Стефанова, Веселин Мезеклиев, Латинка Петрова, Кольо Михайлов (от ляво надясно)
Снимка: Нина Божидарова

Тази неделя отново ще имате възможност да се срещнете с цяла галерия ярки образи, ръководени от репортерката Йорданка. Ще ви разкажат за света и за хората, неща смешни и страшни, точно както вие обичате. Защото в ефир е звездопадът на редакция "Хумор и сатира" в предаването "Звезди посред бял ден".  

В неделя, 16 февруари, от 13.00 до 14.00 – един час за смешното, час за радост и – защо не – за размисъл...

И не забравяйте, за вас и само за вас, по радиото говорят истински звезди на българския театьр: Йорданка Стефанова, Валентин Ганев, Веселин Мезеклиев, Иван Петрушинов, Латинка Петрова, Кольо Михайлов.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Когато връзката е важна

В условия на изолация връзката с другите става особено важна. Многообразните онлайн платформи позволяват различни възможности, но и известни рискове, за които е важно да внимаваме.  Атанас Райков CEO на Viber разяснява простите правила за безопасно използване на платформата: "Ако общувате с контакти, които са ви известни, няма никаква опасност...

публикувано на 30.03.20 в 12:20

Психолози и социални работници оказват безплатно консултиране

Социалната организация Соник Старт подпомага гражданите с дистанционни консултации за справяне с психологическите последствия по време на пандемията.  Експертите предоставят безвъзмездно услугите си в цялата страна. Услугите са част от дългогодишната програма на социално ориентираната организация, която съществува в България повече от 10 години и..

публикувано на 30.03.20 в 12:16

Загубите от отлагането на олимпиадата са огромни и не се измерват само в пари

Загубите за спортистите и за организаторите на олимпийските игри от отлагането им са огромни и те не се измерват само в пари, бе коментарът на нашата голяма атлетка от близкото минало и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева. "Спортната кариера е кратка, една година е много време за един добър спортист", поясни Благоева, като..

публикувано на 30.03.20 в 11:21

Тормози ли ни смяната на времето

Проблем ли е преминаването към лятно часово време? На общоевропейско ниво имаше обсъждания, гласувания и въпреки това 6 месеца се движим по едно разписание, а останалите 6 – по друго. Как ни влияе смяната на времето и по-болезнено ли я усещаме по време на пандемия? Според психотерапевтката Мадлен Алгафари един час по-малко сън, и то само в деня..

публикувано на 30.03.20 в 10:53
проф.Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Дано времето да бъде сухо и горещо, а слънчевата радиация – по-висока

Главният герой на днешното издание на "Нашият ден" е един от най-известните климатолози на България, чиито прогнози за времето са почти 100-процента верни – проф. Георги Рачев. Проф. Рачев би искал времето в следващите дни и седмици да бъде сухо и горещо, а слънчевата радиация – по-висока. Тези явления според него убиват всички онези малки вредни..

публикувано на 30.03.20 в 10:40