Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Представяме ви звездите на „Кабаре „Фата Моргана“

3
Веселин Мезеклиев
Снимка: Нина Божидарова

Всяка събота по обед отваря вратите си култовото кабаре на редакция „Хумор и сатира“, което всички обичаме – „Кабаре „Фата Моргана“. Избрани истории, избрана поезия, избрани шеги – един спектакъл за избраници! Много хумор, примесен с доза искреност, много ирония, щипка сарказъм, капчица песимизъм, потопен във вълни от бодрост и възторг от смисъла на живота, това са само малка част от тайните на кабаретната кухня. И разбира се, кабарето се носи на мощните плещи на един изключителен актьорски състав – тук ехтят гласовете на утвърдени имена на българския театър.

Предлагаме ви да чуете откъс от предаването от 22 февруари. Водещият Симеон Викторов дава думата на Веселин Мезеклиев.

Освен актьор, Мезеклиев е и преподавател по актьорско майсторство и основател на театралния департамент в НБУ. В радиото Веселин Мезеклиев е сред любимите гласове в предаванията на редакция „Хумор и сатира“, а моноспектакълът му „Холстомер“, на който той е и режисьор, се превърна в събитие както на радиотеатъра, така и на театралната сцена.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стрийминг платформите със сериозен тласък в киното

От днес до 7 юни филмови заглавия от кинофестивалите в Кан, Берлин, Сънданс, Торонто и Венеция могат да бъдат гледани в „ We’re One: A Global Film Festival “.  Десетдневният глобален виртуален фестивал е в YouTube, който показва всевъзможни филми – от пълнометражни и късометражни до документални и музикални. Този фестивал дава заявка, че..

публикувано на 29.05.20 в 16:52
Проф. д.н. Камелия Николова

НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

Епидемията от новия коронавирус промени коренно живота ни през последните месеци. Театрите бяха затворени за повече от два месеца, а обучението на студентите в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и в другите учебни заведения, трябваше да премине онлайн. Онлайн започва сега и кандидатстудентската кампания на Театралната академия. На 25 и 26 юни предстоят..

публикувано на 29.05.20 в 14:05

„Пролетни етюди“ на Моста на влюбените

Романтичната изложба „Пролетни етюди“ показва завладяващи фотографии на „Етюд-и-те на София“ на Моста на влюбените при НДК от 18 май до 7 юни. Добре познатите „Етюди“ ни разхождат из красивата опустяла София, която обаче не е загубила чара си и призовава хората да започнат отново да виждат красотата около себе си. Софийската пролет преминава..

публикувано на 29.05.20 в 13:45

Йозеф Рот като репортер

Ян Бюргер, по чиято идея е този подбор на репортажи от Йозеф Рот, пише в послеслова си към „Пътувания из Украйна и Русия“ следното: „Ако работите на Рот от тези години се разглеждат като едно цяло, без оглед на жанровата принадлежност, се вижда, че той не прави принципна разлика между журналистическо и художествено слово: качествата на всеки текст..

публикувано на 29.05.20 в 12:48

Автокино под небето в София

В София отваря ново автокино на паркинга на бул. "Цариградско шосе" 92 до "Метро". Автокиното ще бъде открито на 29 май с филма "Завръщане", а след това ще има музика на живо и DJ парти. Паркингът побира до 70 автомобила.  Амбицията на организаторите е да показват най-вече българско кино и прожекциите да се запазят за цялото лято, независимо как ще се..

публикувано на 29.05.20 в 12:03