Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Звезди зад микрофоните на редакция „Хумор и сатира“

Латинка Петрова
Снимка: Нина Божидарова

Латинка Петрова е актриса с характер. Тя е една от многото ярки актриси, които обичат предаванията на редакция „Хумор и сатира“. Обичат да ги играят. Да участват тях на само с глас, но и с присъствие. И това се чувства от всеки истински радиослушател. Да усетиш актьора зад микрофона – гримасата му, мимиката, жеста, позата. Погледа. Латинка Петрова обича и да ги слуша, тези наши толкова характерни предавания, в това съм сигурна. Тя обича и особения, наситен живот на редакцията, в който участва активно, с иронията си и с типичния за нея хумор. И редакция „Хумор и сатира“ ѝ отвръща със същото – любов и привързаност.

Освен в предаванията на „Хумор и сатира“ гласът на актрисата се чува ясно в две части на „Хотел Трансилвания“. Тя е играла в едни от най-значимите ни филми, например – в „Опасен чар“, а една статия, посветена на творчеството ѝ, я определя като „принцесата хулиганка“ – толкова точно определение, че съжалих, че не съм го измислила аз...

В звуковия файл можете да чуете една актуална сценка, озаглавена „Маска“, от последната, мартенска сбирка на клуба „Дядовата ръкавичка“. С участието на Латинка Петрова и Добриела Попова, друга наша любимка, която ще представим в най-скоро време. Слушайте ни!


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стрийминг платформите със сериозен тласък в киното

От днес до 7 юни филмови заглавия от кинофестивалите в Кан, Берлин, Сънданс, Торонто и Венеция могат да бъдат гледани в „ We’re One: A Global Film Festival “.  Десетдневният глобален виртуален фестивал е в YouTube, който показва всевъзможни филми – от пълнометражни и късометражни до документални и музикални. Този фестивал дава заявка, че..

публикувано на 29.05.20 в 16:52
Проф. д.н. Камелия Николова

НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

Епидемията от новия коронавирус промени коренно живота ни през последните месеци. Театрите бяха затворени за повече от два месеца, а обучението на студентите в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и в другите учебни заведения, трябваше да премине онлайн. Онлайн започва сега и кандидатстудентската кампания на Театралната академия. На 25 и 26 юни предстоят..

публикувано на 29.05.20 в 14:05

„Пролетни етюди“ на Моста на влюбените

Романтичната изложба „Пролетни етюди“ показва завладяващи фотографии на „Етюд-и-те на София“ на Моста на влюбените при НДК от 18 май до 7 юни. Добре познатите „Етюди“ ни разхождат из красивата опустяла София, която обаче не е загубила чара си и призовава хората да започнат отново да виждат красотата около себе си. Софийската пролет преминава..

публикувано на 29.05.20 в 13:45

Йозеф Рот като репортер

Ян Бюргер, по чиято идея е този подбор на репортажи от Йозеф Рот, пише в послеслова си към „Пътувания из Украйна и Русия“ следното: „Ако работите на Рот от тези години се разглеждат като едно цяло, без оглед на жанровата принадлежност, се вижда, че той не прави принципна разлика между журналистическо и художествено слово: качествата на всеки текст..

публикувано на 29.05.20 в 12:48

Автокино под небето в София

В София отваря ново автокино на паркинга на бул. "Цариградско шосе" 92 до "Метро". Автокиното ще бъде открито на 29 май с филма "Завръщане", а след това ще има музика на живо и DJ парти. Паркингът побира до 70 автомобила.  Амбицията на организаторите е да показват най-вече българско кино и прожекциите да се запазят за цялото лято, независимо как ще се..

публикувано на 29.05.20 в 12:03