Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страх – не страх, работата трябва да се върши

Разбира се, че ме е страх. Но въпреки това, някой трябва да върши тази работа. Аз съм благодарен на моите началници, че всеки ден ме информират как да работя, как да се предпазвам. Алдин Стефанов, образователен медиатор към центъра "Амалипе" в Нови пазар, разказва за своята работа:

"Обикаляме всяка една къща, раздаваме брошури за предпазни мерки. Наблюдаваме също за дистанционното обучение. Малко са децата, които имат нужда от компютри или таблети. Но засега раздаваме учебните листове по домовете. Хората ми вярват. Нямам проблеми."

Спазването на правилата 

"Ние от миллета сме малко по-отговорни, защото това, което се случва в целия свят, е страшно. Моята работа е работа на терен. Обикалям, гледам дали учениците ходят на училище. Обичам си работата.

Хората питат какво ще стане – какви ще са последствията от сега нататък, защото трудни станаха времената. На едни отговарям, други – препращам към Общината, към другите институции."

Трябва да бъде изслушан обикновеният човек

"Добре говорят големите хора по медиите какво се случва, но е крайно време да се вслушат и какво говорят обикновените хора – има ли възрастни хора, има ли болни деца... 

Пожелавам от все сърце по-бързо да отмине този коронавирус, понеже това чудо вече ни е в мислите и в сънищата, да отмине, за да можем да живеем здравословно и добре."

Разговорът с Алдин Стефанов, образователен медиатор към центъра "Амалипе" в Нови пазар, е част от кампанията на БНР, осъществявана от програма "Христо Ботев", "За здравето – заедно в борбата с коронавируса". Целта на тази кампания е с помощта на водещи специалисти – лекари и учени, да даде вярна и точна информация за всички въпроси, свързани със здравната ситуация в момента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как хора със зрителни нарушения могат да създават комикси?

В утрешния 20 април и вдругиден в Националното читалище на слепите "Луй Брайл 1928" ще се проведе творческа работилница, която обещава да събере зрящи и незрящи в интерактивна игра за създаване на комикси . Идеята зад събитието е да се изгради връзка между различни хора и да се предостави възможност за творческо изразяване. Проектът, наречен "Социално..

обновено на 19.04.24 в 14:21

Измеренията на домашното насилие и родителските конфликти?

Домашното насилие остава една доста трудна и вечна тема. Какви могат да бъдат измеренията на домашното насилие и родителските конфликти? Как и от кого се упражнява насилие върху бащата и доведената майка на 10-годишно момиче?  Частният случай на Вяра Врагова от София. "От почти 7 години живея с мъжа си, който има 3 деца. Третото дете е от жена, за..

публикувано на 19.04.24 в 12:40

В Париж показаха български килими на повече от век

Изложбата на автентични български килими в Париж, открита на вчерашния 18 април, събра вниманието на много почитатели на изкуството. Първата такава изложба в Париж отвори врати за показване на уникални килими от XIX и XX век. В галерията на Българския културен институт в Париж се събра експозицията с  невероятни примери на българското килимарство...

обновено на 19.04.24 в 09:18

В очакване на третото издание на Technovation

Третото издание на "Техновейшън" (Technovation) се очаква да стартира скоро, събирайки вниманието на иноваторите и ентусиастите в технологичния сектор. Рубриката “Денят делово“ на предаването е посветена на предстоящото събитие, гост е Таня Кръстева, главен редактор на списание "Мениджър“. Кръстева подчертава важността на технологичния сектор за..

обновено на 18.04.24 в 15:12

Симеон Ананиев: Увеличението на цените в БДЖ е оправдано, но услугата си остава некачествена

Националният железопътен превозвач БДЖ обяви, че се налага промяна в цените на билетите за пътуване с влак. Причината за това е драстичното увеличение на разходите на дружеството през последните няколко години. Според официално изявление от държавните железници, увеличението ще бъде средно от около 20% и ще влезе в сила от 7 май 2024 година ...

обновено на 18.04.24 в 12:38