Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законът и Темида навърши 8 години

Анелия Торошанова, водещ на "Законът и Темида"

Предаването "Законът и Темида" за разследваща журналистика, криминални и съдебни новини вече 8 години помага повдигането на правната култура у нас.

В годините сред темите са намирали място дела срещу мафията и организираната престъпност, както и за частни случаи и правни казуси на слушатели и съвети на юриста.

От години предаването посвещава внимание на темата за дискриминацията, домашното насилие и насилието срещу деца.

Чуйте равносметката за постигнатото през годините от водещата Анелия Торошанова и консултантите на предаването, които са с него от създаването му, експрокурор, адв. Захари Генов, нотариус Камен Каменов и адв. Пламен Димитров

Проф. Момяна Гунева честити на предаването и изтъкна, че "самият факт, че 8 години успявате да задържите вниманието на аудиторията, която лесно губи интерес, вече е показателно и означава, че съумявате да напипате болезнените и интересни теми, да работите за утвърждаването на правната култура и укрепването на правовата държава."

Добри думи за предаването казаха и други експерти в различни области като проф. Ирена Илиева, доц. Ана Джумалиeва, Любомир Новиков, проф. Мария Славова, адв. Елиза Николова, адв. Елка Пороминска, адв. Светлина Йолчева, адв. Мария Русева, адв. Мария Ганчева, адв. Илияна  Власикиду, адв. Мариета Генчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инициативата "EmpowerHer" постави темата за икономическото овластяване на жените в бизнеса

На проведената международна конференция "EmpowerHer" (“Овласти я“), организирана от Американската търговска камара в България (АТК) в сътрудничество с European Female Founders (EFF), бяха засегнати важни аспекти от подпомагането на работещите жени и насърчаването на женското предприемачество. Събитието събра множество участнички, които споделиха..

обновено на 28.03.24 в 13:12

София Тотева: Иновациите и лидерството се случват по различен начин в различните точки на света

За едно истинско пътешествие в дебрите на иновациите в най-напредналите в това отношение страни в света разказва в "Нашият ден" София Тотева – съосновател на клуба на Станфордския университет в България. Скоро тя бе отличена на церемония в университета със специалната награда "Джон Хени" – признание и оценка за лидерство, отдаденост и значително..

публикувано на 28.03.24 в 12:50

Жените в ценностната система на историята

Жените обикновено играят поддържаща роля в разказите за великите мъже и събития – това ни казва традиционният исторически наратив. "Къде са жените в историята" е събитие, организирано от младата феминистка организация "Леспектра", което ще се проведе днес в "Топлоцентрала" от 19 ч.  Модераторът на дискусията  Камелия Ценева разказва в "Нашият..

публикувано на 28.03.24 в 09:05

Осемнайсетгодишен русенец е глобен за продажба на райски газ на непълнолетен клиент

Осемнайсетгодишен русенец е глобен, след като продал голямо количество райски газ на 16-годишно момче. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева, предаде БТА. Сигналът за незаконната продажба на непълнолетното момче бил подаден в полицията от баща му. Той разказал на униформените служители, че забелязал промяна в..

обновено на 28.03.24 в 08:59

Милиони хора са изложени на риск от холера

Милиони хора по света са изложени на риск от холера поради липса на чиста вода, сапун и незадоволителни количества от имунизацията против заболяването. За това сигнализира Международната координационна група по обезпечаване на ваксини и упорства за незабавни дейности. Броят на инфектираните с холера се усилва от 2021-ва година насам, като..

публикувано на 28.03.24 в 08:22