Вели Чаушев отново в „Хумор и сатира“

БНР Новини
2
Снимка: БГНЕС

Измина година откакто ни напусна актьорът Вели Чаушев, също и чудесен разказвач, добър писател, драматург, автор на много издадени книги. Това бе повод да се съберат приятелите и колегите му в рeдакция „Хумор и сатира“ и да разкажат спомени за него, весели истории и просто да споделят мисли за пътешествията на творческия дух. Съпругата му Елена Карганова работи с архивите на Вели и всички си желаем части от тези архиви един ден да станат достъпни за любопитния читател. На срещата в памет на Вели Елена разказа и за любимия му Златоград и за „зеленото“ там, което той й е показвал при първото им пътуване – „най-красивото зелено на света“. На мястото на родната къща на актьора наследниците му биха искали да създадат нещо като творческо ателие или „пространство“, отворено за всякакъв вид творчески срещи и изяви, което да пази спомена за Вели Чаушев. Един проект, който очаква своето развитие.

Във фотогалерията: портрети на Вели Чаушев, направени от съпругата му  Елена Карганова​ и любезно предоставени на редакция "Хумор и сатира" от авторката
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия