Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.00 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

Паметника в центъра на селото.

Събота сутрин в село Дуранкулак

Село Дуранкулак е крайната североизточна населена точка в България, последното село на българското Черноморие преди северната граница. Намира се в община Шабла, област Добрич. Центърът на селото е едва на 6 км южно от границата с Румъния и на 3 км по права..

публикувано на 04.08.18 в 09:25
Членове на читалището в село Страцин

Събота сутрин в село Страцин

Село Страцин е най-голямото село в поморийска община. То се намира на 30 км от общинския център Поморие и около 35 км от град Бургас. В него живеят над 1300 човека – българи, роми и турци. От срещите ни в местното читалище ще чуем за историята на селото, за..

публикувано на 01.08.18 в 09:10
Читалището в село Езерец

Събота сутрин в село Езерец

Малкото село Езерец се намира в община Шабла, област Добрич и е на пътя от Варна за Дуранкулак. Само на 2 километра и половина от селото е морето – с красив бряг и красиво вълнение. В Езерец вече има хотели, ресторанти и къщи за гости, но основното което..

публикувано на 20.07.18 в 08:55

Събота сутрин в село Градина

Плодородното село Градина е най-голямото село в община Първомай. В него живеят над две хиляди човека и естествено основният поминък е земеделието. През 1946 година населението е наброявало близо 4100 души. Площта на селото заедно със земята, която се..

публикувано на 18.07.18 в 08:55
Сградата на читалището

Събота сутрин в село Аканджиево

Село Аканджиево се намира в община Белово, област Пазарджик и в него живеят около 550 жители. Предстои ни вълнуваща среща с членовете на читалището, пенсионерския клуб и фолклорната група, които ще ни разкажат за историята на селото и настоящето, за..

публикувано на 10.07.18 в 14:40
Центърът и парка на селото

Събота сутрин в село Избеглии

На гости сме в асеновградското село Избеглии. To се намира на 12 километра от Асеновград, на два километра от Араповския манастир и е едно от големите села в общината. Влизаме в Избеглии и ни впечатлява чистотата по улиците, трите изградени парка,..

публикувано на 27.06.18 в 15:00
Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в Куртово Конаре привлича посетители от страната и чужбина

Куртово Конаре – извор на инициативи за развитие

Жителите на село Куртово Конаре, Пловдивско, са неуморни в реализирането на множество проекти в полза на местната общност. Инициатор и двигател на дейността е местното читалище „Любен Каравелов“ със секретар Емилия Шушарова. Трудът им не остава незабелязан...

публикувано на 19.06.18 в 11:30
Черквата в село Осмар

Събота сутрин в село Осмар

Гостуваме в село Осмар, община Велики Преслав. Селото се намира в югозападната част на полите на Шуменското плато. Разположено е на полегат склон върху чернозем. В околностите му в миналото са се отглеждали хиляди декари висококачествени лозя. Селото е..

публикувано на 06.06.18 в 09:00
Мостът на крепостта Овеч

Събота сутрин в град Провадия

Провадия е селище с над 15-вековна история. Археологическата датировка отнася най-старите следи от човешка дейност в землището на града към V в. пр. Хр. Смята се, че градът е основан като крепост на Византия срещу нахлуващите от север войнствени..

публикувано на 26.05.18 в 08:30
Читалището на Лозница

Събота сутрин в град Лозница

Град Лозница е общински център на община Лозница. Разположен е в границите на област Разград. В сградата на читалище „Пробуда” тече поредната репетиция на женската фолклорна група. С членовете на групата разговаряме за историята, настоящето и..

публикувано на 20.05.18 в 08:15