Денят на Радио Кърджали

Some Details

Жител на кв. "Боровица" с апел да се осигурят маски и дезинфектанти на хората в квартала

Нуртин Салиф, жител на кв. "Боровица" в Кърджали се обади тази сутрин в редакцията на Радио Кърджали с апел някой от управниците да им помогне в закупуването на маски и дезинфектанти, защото по думите му, хората в квартала нямат пари:  "1,50 лв. е..

публикувано на 31.03.20 в 17:09

Ръководителите на държавните институции в Кърджали да подкрепят медиците

Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще дари част от заплатата си на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и призовава ръководителите на държавни институции и агенция да последват примера му. Бизнесът вече показва своята солидарност с медиците, които са..

публикувано на 26.03.20 в 15:40

Доброволците на БЧК в Кърджали са дарили 3 658 часа безвъзмезден труд за 2019-а

Успехите и предизвикателствата пред БЧК в Кърджали бяха обсъдени днес в конферентната зала на кърджалийската многопрофилна болница . Това стана по време на отчетно събрание на областната организация. Гости на събитието бяха зам.-председателя на НС на..

публикувано на 20.02.20 в 19:05

Изнесоха последния доклад на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" за тази година

Минното дело е в основата на зеленото бъдеще на планетата. С тези думи започна традиционната среща с медиите вицепрезидентът на Дънди Прешъс Металс инженер Илия Гърков . Той разясни конюнктурата на пазара на злато в света, който е силно повлиян от..

публикувано на 28.11.19 в 18:35

Скоростна магистрала, жп линия и пристанище са заложени в мегапроекта "Дунав-Егея"

Мегапроектът "Дунав-Егея" се представи кърджалийската общественост. Проектът бе презентиран от Румен Марков, управител на фирмата-проектант. Целият мегапроект включва, скоростна АМ "Дунав-Егея", жп линия с високоскоростни влакове, както и изграждане на..

публикувано на 22.11.19 в 16:47
Ансамбъл

Спектакълът "Тайната Българе" развълнува Кърджали

За четвърта поредна година фолклорен ансамбъл „Българе“ зарадва кърджалийци в навечерието на Деня на града. Този път спектакълът, дело на ръководителя на групата Христо Димитров, представи ретроспекция на изминатия път от създаването му до днес...

публикувано на 21.10.19 в 15:03

Архивите разказват за Деня на Кърджали в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, бе подредена днес на втория етаж на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”. Тя..

публикувано на 15.10.19 в 19:21
Петър Рашков

Петър Рашков: Българският пенсионер няма много основания за самочувствие

1-и октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. Повече от 1 милион и 732 хиляди са хората в нетрудоспобна възраст в България, според..

публикувано на 01.10.19 в 15:10

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път..

публикувано на 25.09.19 в 17:04
Севдие Халибрям, директор на ОУ

Училището в село Енчец посрещна само трима първокласници

Днес в цялата страна откриха новата учебна година и дворовете на училищата бяха изпълнени с развълнувани ученици и родители. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Енчец тази година посреща 40 ученици и трима първокласници,  които..

публикувано на 16.09.19 в 13:35