Накъде в неделя

"Накъде в неделя" е предаването за туризъм и хоби на Радио Кърджали. Всяка неделя, в рамките на 50 минути (няколко минути след 7.00 ч. до 8.00 ч.) чертаем маршрути и посоки към интересни и вълнуващи места, както в Родопите, така и по целият свят. Предлагаме ви интересни събития, които може да посетите и да се заредите с приятни емоции. Освен това даваме полезни съвети за градината, дома и вилата. А в рубриката "Не само хоби" разказваме истории на хора, посветили се на своите таланти. 

А ако желаете да споделите впечатления от вашите приключения, хоби или занаяти, ще ви очаквам на редакционния телефон: 0361/ 2 24 78 или на имейл адрес radio.kj@bnr.bg

Водещ на предаването: Илияна Типова Златния коран

В родопското село Чепинци се пази "Златния коран"

Родопите имат много неща с които да се похвалят - най-обширната планина в България, родопската песен „Излел е Дельо хайдутин“ лети в космоса, в Родопите се намира и единственият в България коран, в който името на Аллах е изписано със златни букви...

публикувано на 24.03.20 в 11:15
Агушевите конаци

Агушевите конаци - най-големият запазен феодален ансамбъл в Родопите

В този репортаж правим един подробен тур на най-големия феодален замък на Балканския полуостров, който се намира само на около 60 км от Кърджали. Наш екип посетихме Агушевите конаци в село Могилица, който в момента се стопанисва от наследниците на..

публикувано на 20.01.20 в 11:51
Взаимното училище в Златоград

В Златоград пазят традициите и стария български дух

В Исторически бележник Златоград е споменат като Беловидово. По-късно до 1934 година селището носи името Даръдере. Преди Балканската война градът е бил заселен главно от православни християни и българи, изповядващи ислям. През 1912 година в..

публикувано на 03.10.19 в 14:03
Центъра на град Лъки

Живописните места в община Лъки

Малката, но красива община Лъки със своите 11 села, намираща се на територията на област Пловдив, предлага интересни и живописни места, които може да посетите за ден. Община Лъки е разположена в Североизточната част на Западните Родопи. Граничи..

публикувано на 19.09.19 в 08:50

Неописуеми гледки и нежни аромати радват сетивата през пролетта на Моняк

Има едно място край Кърджали, което всеки, който го види през пролетта, остава запленен от красотата му. Място, което е подходяща туристическа дестинация, както през почивните дни, така и през работните; което може да посетите след тежкия и уморителен..

публикувано на 08.04.19 в 15:51

Петя Петкова: Снимането на диви животни, флора и фауна ми носи радост

Днес гост в предаването "Накъде в неделя" е Петя Петкова. Тя живее в София, но с радост бяга от суетата на града във всеки удобен момент. Понякога сама, друг път с приятели и съмишленици, поема по горските пътеки, за да търси уникални гледки,..

публикувано на 01.04.19 в 16:39

В подземното царство на Ягодинската пещера

Пещерите са една от многовековните тайни на природата. Тя е създала в тях толкова красиви неща, че който има щастието веднъж да ги зърне, се връща отново. А Ягодинската пещера е едно от чудесата на България. Част е от неповторимия карстов комплекс..

публикувано на 13.03.19 в 11:25