Директорът Златко Атанасов: Нека вярваме, че скоро ще се върнем към реалния живот

Днешният 24-и май бе по-особен. Тържеството пред Регионалния исторически музей в Кърджали се проведе при спазване на епидемичните мерки. Бяха раздавани ръкавици и маски, освен това посетителите бяха приканвани да използват дезинфектант. Ето..

публикувано на 24.05.20 в 18:45

Актрисата Адриана Кънчева с награда от кмета на общината

Актрисата Адриана Кънчева от Театрално-музикален център - Кърджали получи плакет и грамота от кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис. Призът е за цялостно творческо присъствие в постановките от репертоарния афиш на театъра и се връчва..

публикувано на 24.05.20 в 17:07

Директорът Ангел Спасов: Днес усещането е по-различно от всички дни, в които нашият мил народ празнува

Днес кметът Хасан Азис връчи грамоти и награди на учениците, представили достойно община Кърджали на национални и международни конкурси, както и колективни награди. За поредна година, бе връчена и стипендия Кърджали, присъждана от 2006-а година...

публикувано на 24.05.20 в 16:50

Анелия Крумова: Радвам се, че спазихме дългогодишната традиция да има тържество за 24 май

Анелия Крумова тази година е един от тримата стипендианти на община Кърджали. Тя е абитуриент от Средно училище "Петко Рачов Славейков" и един от гласовете на радио Кърджали. Приета е в УНСС с оценка "Отличен" от академичния съвет . Част от..

публикувано на 24.05.20 в 15:10

Установени са всички контактни лица на последния установен болен от КОВИД-19 в Хасково

На територията на област Хасково през изминалото денонощие са взети и изследвани пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал на МБАЛ Хасково и три на пациенти, настанени в същото лечебно заведение. PCR-тестовете..

публикувано на 24.05.20 в 14:48

Кметът д-р инж. Хасан Азис събра духовници на традиционно байрамско кафе

След молитвата за Рамазан байрам се проведе и традиционното за всеки голям празник общо кафе с кмета, попа и мюфтията. Пожелание към мюсюлманите за здраве и късмет отправи енорийският свещеник отец Петър Гарена. Той подари на кмета кутия със сладкиши. На..

публикувано на 24.05.20 в 14:31

Сладко байрамско кафе и в Ардино

След тържествения празничен намаз (молитва) по повод настъпването на Рамазан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, мюфтията Ерхан Реджеб и имамът на Ардинската джамия  Орхан Якуб пиха..

публикувано на 24.05.20 в 14:20

Кметът на община Кърджали Хасан Азис: Днес тържествува националната ни гордост

Да имаме ден на славянската писменост и култура е привилегия на малки народи, подчерта в приветствието си по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на община Кърджали Хасан Азис . Честването на 24 май..

публикувано на 24.05.20 в 13:19

Молитва на открито за Рамазан Байрам в Кърджали

Мюсюлманите честват празника Рамазан байрам. У нас празненствата ще преминат при строги противоепидемични мерки. Колективните молитви се отслужват на открито пред джамиите, а от Висшия мюсюлмански съвет призовават вярващите да посрещнат..

публикувано на 24.05.20 в 12:37

Анелия Крумова, Момчил Димов и Емре Емурла получават стипендия "Кърджали" тази година

В двора на Регионалния исторически музей в Кърджали кметът Хасан Азис награждава най-изявените ученици, учители и културни дейци по случай 24 май - на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Там е нашият пратеник Радка..

публикувано на 24.05.20 в 11:27

В Земеделския колеж в Кърджали ще има редовна изпитна сесия

Редовна изпитна сесия ще има и в Земеделския колеж в Кърджали, а държавните изпити ще могат да се полагат по избор на студента в различни варианти и с осигурени шлемове като презпазни средства. Заради пандемията се налага да се разсрочват и таксите,..

публикувано на 24.05.20 в 10:28

Домът на културата отбелязва 24 май с клип „Няма творчество без любов към хората“

С две инциативи посрещат 24 май дейците на културата в Кърджали. Какви са те , чуйте от директора на Общински център за култура и младежки дейности  Марияна Ликова в звуковия файл:  Марияна Ликова:  В навечерието на празника бивши директори и изявени..

публикувано на 24.05.20 в 10:02

Никола Чанев: Честит празник, уважаеми съграждани!

Тази година 24-ти май ще бъде отбелязан под знака на една пандемия, която ни постави пред изпитание. Но празникът е в сърцето на всеки един българин, казва Областният управител Никола Чанев в звуковия файл: Никола Чанев: Искам да пожелая на всички..

публикувано на 24.05.20 в 08:50

В област Хасково през изминалото денонощие няма регистриран заразен с COVID 19

На територията на област Хасково през изминалото денонощие са взети и изследвани пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал на МБАЛ Хасково и три на пациенти, настанени в същото лечебно заведение. PCR-тестовете им са..

публикувано на 24.05.20 в 08:30
Смолян

Дейците на културата в Смолян с ново списание в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, излезе от печат списание „Проглед“ - първа и втора книжка, издание на Дружеството на Съюза на българските писатели и Клуба на дейците на културата в Смолян. В..

публикувано на 23.05.20 в 16:40
Синдикат

Дипломите на учениците ще се връчват по график

Всяко училище ще си изготви график за деня и часа, в който учениците да получат своите дипломи. „ Това е ангажимент на директорите и заместник-директорите, които ще изготвят този график, за да може да се избегне контакта“, каза..

публикувано на 23.05.20 в 15:05

Ръководството на Община Ардино отправи поздрав за Рамазан Байрам

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям отправиха най-сърдечните си  пожелания за здраве и благополучие към всички жители от Oбщина Ардино по случай Свещения празник Рамазан Байрам. „Въпреки..

публикувано на 23.05.20 в 13:18

Турският консул участва в молитва в Птичар

Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, председателят на общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и заместник кмета Айхан Осман на общината участваха в голямата петъчна молитва в джамията на родното село на щангиста Наим Сюлейманоглу..

публикувано на 23.05.20 в 13:12
Доц. Димо Димов

36 нови случая на коронавирус в България, излекуваните са 39

36 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за последното денонощие, съобщи секретарят на Националнвия оперативен щаб доцент Димо Димов. Излекуваните пациенти са 39, общо досега са 808. Извършените проби за денонощието са 1605...

публикувано на 23.05.20 в 12:19

Честит Рамазан Байрам

От днес мюсюлманите честват Рамазан Байрам. Следвайки високата чувствителност и грижата за живота и общественото здраве като основни постулати в религиите, ето какво пожела и районният мюфтия Бейхан Мехмед на всички вярващи по повод празника:..

публикувано на 23.05.20 в 11:44