Служителите на НАП в Кърджали обслужват средно по 300 души на ден

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица , получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Още информация от директора на офиса на НАП в Кърджали Нериман Сали:..

публикувано на 24.04.24 в 11:42

Пенсионери в Кърджали едва ще си осигурят по килограм агнешко за Великден

Въпреки Великденските добавки, кърджалийските пенсионери трудно ще подсигурят Великденската трапеза, показва анкета на Радио Кърджали. "Пенсионерите няма да ядем, да ядат другите, ей тия хрантутници там горе, на тях да дават и парите, и всичко. Значи..

публикувано на 24.04.24 в 11:33

НОИ изплаща по 100 лева на най-бедните пенсионери от петък

Националният осигурителен институт  ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април тази година. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават..

публикувано на 24.04.24 в 11:25
Снимката е илюстративна

Откриха мъртвото тяло на издирваната 82-годишна жена от село Здравчец

Полицейски служители от РУ-Кирково откриха около 17 часа вчера тялото на 82-годишната жителка от село Здравчец, обявена за общодържавно издирване. Жители от района на село Дедец подали сигнал, че са забелязали в района жена, която отговаря на..

публикувано на 24.04.24 в 10:31

Добромир Якимов: Трудно ще е на комисиите, които ще организират трите вота

В Хасково избирателите ще гласуват на 9 юни за представители в Европейския парламент и за народни представители. Две седмици след това, на 23 юни и за общински съветници. Трудно ще е за комисиите, които ще организират и произвеждат трите вота, тъй..

публикувано на 24.04.24 в 10:18

Слънчево днес, краткотраен дъжд в планините

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време . В сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, а след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд..

публикувано на 24.04.24 в 08:38

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския..

публикувано на 24.04.24 в 08:35
Перперикон

Съкровищата на скалния град на траките светват (видео)

Едва ли има човек в страната, който да не свързва Кърджали с Перперикон. В годините скалният град на траките се превърна в емблема не само на областния град, но и на региона и фокусира вниманието на туристи от близо и далеч. Археологически..

публикувано на 23.04.24 в 16:15

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища...

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президентът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще..

публикувано на 23.04.24 в 08:11
Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с..

публикувано на 23.04.24 в 00:10

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид..

публикувано на 22.04.24 в 17:13
Момчилград

Момчилградчани се подготвят за международна родова среща

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе от 22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят, се завръщат в родния край в..

публикувано на 22.04.24 в 16:28

Паисиевци призовават за опазването на планетата с флашмоб

В Международния ден на Земята - 22 април, ученици от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали с флашмоб призоваха за опазване на планетата . Повече от 150 деца, облечени в бяло и синьо, танцуваха под звуците на популярна мелодия.  Директорът на училището..

публикувано на 22.04.24 в 16:21

РИК в Кърджали заседава за първи път днес

Първото заседание на РИК в Кърджали ще се състои днес от 17 часа. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на комисията Иван Робов: "Предстои да вземем организационно решение къде комисията ще заседава. Тя ще заседава и работи в ОбА в стая..

публикувано на 22.04.24 в 16:02
Слизането на Благодатния огън на Гроба Господен.

Без българска делегация за Благодатния огън

Заради продължаващите военни действия в Израел Светият Синод реши, че тази година представител на нашата страна няма да пътува до Ерусалим за пренасянето на Благодатния огън в България. Това съобщи Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Танцьори от Крумовград с първа награда от фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Учениците от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева отново спечелиха първото място с участието си в XXIV Национален музикално - фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в гр...

публикувано на 22.04.24 в 15:04