Пресконференция на ПП-ДБ

ПП-ДБ: С касирането на вота битката за Хасково продължава

Коалицията ПП-ДБ обяви, че приветства решението на Върховния административен съд за касиране на изборите за общински съветници в Хасково и ще направи всичко по силите са да пробие мнозинството, което ГЕРБ и ДПС имаха в следващия общински съвет. Това..

публикувано на 10.04.24 в 18:50

Сезонът за борба с градушките започва по-рано тази година

На 10 април започва активният сезон за борба с градушките.  Противоградовата защита покрива територия от около 22 милиона дка в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен от 11 командни пункта и 262..

публикувано на 10.04.24 в 17:20
Никола Чанев

Насрочиха консултациите между партиите за състав на РИК в Кърджали

Областният управител Никола Чанев насрочи публични консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за определяне състава на Районна избирателна комисия за произвеждане на изборите на 9 юни, които ще са 2 в 1 -ще се..

публикувано на 10.04.24 в 16:17

ВСС отново отложи избора на председател на Окръжния съд в Хасково

Изборът на председател на Окръжен съд - Хасково отново не се състоя. Висшия съдебен съвет за пореден път не успя да избере един от двамата претенденти за поста. Повод за отлагането този път станаха публикации в електронни медии от 2016 г, в които се..

публикувано на 10.04.24 в 14:35

Община Харманли вече има официален ловец на змии

Община Харманли вече има ловец на змии. Кметът Мария Киркова сключи договор с Владимир Гочев, който е официално лицензиран ловец на змии. Причината от една страна е повишаването на температурите, а от друга значително увеличените сигнали за влечуги през..

публикувано на 10.04.24 в 14:08
Първият български космонавт Георги Иванов (дясно) със съветския космонавт Николай Рукавишников преди старта на

Навършват се 45 години от полета на Първия български космонавт Георги Иванов

Днес се навършват 45 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов. В родния град на космонавта - ловеч е предвидено тържествено отбелязване на годишнината, в което ще вземе участие и той. Георги Иванов излетя в орбита на 10 април 1979..

публикувано на 10.04.24 в 12:45
Рамазан байрам в село Глухар

Стари традиции за Рамазан Байрам възродиха в село Глухар

В село Глухар възраодиха стара традиция за отбелязване на празника Рамазан Байрам.  В пространството между Dжамията, кметството и читалището деца от селото събираха бонбони от по възрастните Програмата за големия мюсюлмански празник продължава  с..

публикувано на 10.04.24 в 11:54

Народното събрание разглежда Закона за здравето

Народните представители ще разгледат в пленарна зала промени в Закона за здравето. Очаква се парламентът да одобри и участието на страната ни в Програмата на  Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за за подпомагане на Украйна. С..

публикувано на 10.04.24 в 10:50

Държавна комисия: Цените на храните, плодовете и зеленчуците поевтиняват

Данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата показват спад в цените на основните храни и сезонните плодове и зеленчуци за първи път от месец насам.  "Има успокоение на цените, много стабилно пазарно равновесие. Цените са по-ниски в..

публикувано на 10.04.24 в 10:15

Слънчево и тихо

Ще бъде предимно ясно и почти тихо.  Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София - около 5°.  В сряда ще бъде слънчево.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София -..

публикувано на 10.04.24 в 09:18

Честит Рамазан Байрам на всички мюсюлмани

Мюсюлманското вероизповедание у нас празнува Рамазан Байрам. Мюсюлманите се събират в джамиите за колективна молитва. На празника се извършва почистване на къщата и двора и се приготвят специални ястия. Даването на милостиня се счита за задължителен..

публикувано на 10.04.24 в 08:15

Откриха паметник на Г.С. Раковски в Смолян

Бюст паметник на Георги Сава Раковски монтираха пред Военния клуб в Смолян.  Паметникът е дело на известния родолюбец и общественик от Смолян Георги Милушев.  Монументът е висок 283 см. На събитието по откриването присъстваха зам.-кметът Марин..

публикувано на 09.04.24 в 16:09

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили.  Съоръженията се намират на паркинга на Спортната зала.  Изградени са по проект „Партньорство за адаптация към..

публикувано на 09.04.24 в 15:52

"Синята зона" отпада до неделя заради празника Рамазан байрам

Във връзка с Рамазан Байрям, от утре до края на седмицата в Кърджали няма да работи "Синята зона".  Това каза управителят на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали. Във връзка с празника Рамазан байрам, от утре,..

публикувано на 09.04.24 в 14:48
Джамията в Чепинци

Мюсюлманите почитат своите мъртви близки преди празника Рамазан байрам

Днес е денят Арифе - последен ден от свещения за мюсюлманите месец на постите Рамазан, денят, в който се почитат мъртвите. Утре започва първият ден на религиозния празник Рамазан байрам, който продължава три дни. Арифе го има и в двата байрама - и в..

публикувано на 09.04.24 в 13:40

80 деца се включиха в ученическото състезание "Аз избирам спорта"

80 деца се включиха в ученическото състезание "Аз избирам спорта", което има за цел превенция сред подрастващите срещу употребата и разпространението на наркотични и психотропни вещества. Организатор е съвета по наркотични вещества в Кърджали...

публикувано на 09.04.24 в 12:44

Изтича срока за кандидатстване за селскостопанските компенсации заради вноса от Украйна

Днес е последният ден, в който земеделците могат да кандидатстват по схемите за държавни помощи за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна. Очаква се около 50 000 фермери да подадат заявления, а..

публикувано на 09.04.24 в 11:28

Седем пъти мечки са нападали домашни животни в Смолян през март

Седем нападения от мечки върху селскостопански животни са станали в Смолянска област през март. Това съобщи Екатерина Гаджева - директор на Регионалната дирекция по опазване на околната среда и водите в Смолян. Констатираните нападения са в..

публикувано на 09.04.24 в 10:35
Община Хасково

Касираха окончателно изборите в Хасково

Върховният Административен съд ВАС потвърди решението на хасковските магистрати, които обявиха последните избори за общински съвет за недействителни. Жалбата на съветника Делян Делчев и ГЕРБ за отмяна на решението на Административния съд в Хасково е..

публикувано на 09.04.24 в 09:25

Слънчево и топло, с умерен вятър

Ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.  Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 24°.  Кърджали - 6-22, Хасково - 6-24, Смолян от 3 до 20 градуса. В планините ще бъде слънчево. Ще духа..

публикувано на 09.04.24 в 08:59