Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл "Родопа" представи новия си спектакъл "Чан до чана, песен до песен"

Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


Фолклорен ансамбъл "Родопа" представи новият си спектакъл "Чан до чана, песен до песен" - Любими родопски песни и свирни. Залата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" се оказа тясна да побере смолянчани и гости на града за премиерата на ансамбъла. В спектакъла бяха представени емблематични родопски песни, подкрепени с танцова хореография. Сред официалните гости бяха областният управител на Смолян Недялко Славов, зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова и родопската певица Валя Балканска. Ето какво каза тя за спектакъла, като зрител. "Аз все едно бях на сцената, защото за мен това е бил животът ми. Затова съм тук. Искам този ансамбъл да просъществува. Не всеки би го припознал като ансамбъл. Без народни песни, ние сме нищо. Тази вечер ми напълни душата, защото много от песните бяха автентични. Ние сме гордостта, Родопа планина е силна".
Чуйте повече от народната певица Валя Балканска за спектакъла на ансамбъл "Родопа" в прикачения файл.
  

СнимкаСнимкаСнимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата в Кърджали внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишен за опит за убийство

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла за разглеждане в Окръжния съд обвинителен акт срещу 18-годишен за опит за убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Пълнолетният, с инициали Д.М., е обвинен в това, че на 16 април 2023 г. в Кърджали, когато е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и..

публикувано на 29.03.24 в 08:51

България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО. В цялата страна ще се проведат чествания по повод годишнината. Кулминацията ще е тържествен концерт, организиран от Министерството на отбраната и МВнР, който ще се състои от 18:00 часа на пл. "Княз Александър Първи". Заради честванията Столична община променя организацията на..

публикувано на 29.03.24 в 07:43

Ремонтират въжения мост при село Лисиците

Рехабилитация на въжения мост над яз. „Студен кладенец“ при село Лисиците – най-дългият пешеходен мост у нас, и облагородяване на района около него предвижда приетата от ОбС Програма за развитие на туризма в община Кърджали през 2024 г.  Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ Руслан Терзиев с мотиви, че съоръжението е част от популярните..

публикувано на 29.03.24 в 07:37
МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали

Изпълнителна агенция "Медицински надзор“ започна извънредна проверка на болницата в Кърджали

Във връзка с оповестен случай на починала 33-годишна бременна жена, ИА „Медицински надзор“ информира, че се е самосезирала и е започвала извънредна проверка от днес – 28 март, на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали и на ЦСМП – Кърджали. От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ обясниха по-рано днес, че родилка на 33 години е починала, след като е била приета..

публикувано на 28.03.24 в 21:34

Скандал провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен такива в централна градска част са включени още 4 паркинга, част от които в квартал „Райково“. Основният..

публикувано на 28.03.24 в 16:17

Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства.  В..

публикувано на 28.03.24 в 16:14

Безплатни прегледи на деца организира Община Момчилград

Два вида безплатни прегледи за деца организира Община Момчилград. На 8 и 9 май специалистът-офтамолог д-р Ерай Дурмуш ще прегледа близо 200 деца от детските градини, чиито родители са дали съгласие. Уредът за изследванията - рефрактометър, ще бъде осигурен от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Целта е да бъде установено здравословното състояние на децата и..

публикувано на 28.03.24 в 14:28