Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министър Кирил Ананиев разгледа новите свръхмодерни линейки (видео)


Здравният министър Кирил Ананиев посети днес болницата в Кърджали. По покана на проф.д-р Тодор Черкезов изпълнителен директор на МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски” министърът разгледа новите две свръхмодерни линейки, с които  Центърът за спешна медицинска помощ се сдоби. Това бе и финализиращата част на европейския проект, който е в рамките на съвместна програма с Гърция. Линейките нямат аналог в България, каза министърът и допълни: "Линейките могат наистина да имат най-добрата, най-съвършената, най-високотехнологичната апаратура, но все пак тя е свързана с човека и нейното управление, на тази апаратура. Самият факт обаче че въвеждаме такива високи технологии като телемедицината, показват, че ние може вече много по-успешно да помагаме на хората, които имат нужда".  Според министър Ананиев, един от най-големите проблеми в здравеопазването в момента е човешкият ресурс. Полагат се особени грижи съвместно с МОН, и по отношение на по-голям прием на лекари и на професионалисти по здравни грижи, така и по отношение на специализациите.
Министър Кирил Ананиев приветства успешното финализиране на проекта и пожела на персонала на болницата, колкото и модерни да са линейките, все по-малко случаи да има, в които да се налага да ги използват.Галерия

Вижте още
Проф. Венцислав Мутафчийски

Брифингите на Националния оперативен щаб - само сутрин

От утре, 30-и март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба.  Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от..

публикувано на 29.03.20 в 16:57

4400 земеделските стопани в община Кирково ще се редят на три гишета за регистрация

Областна дирекция "Земеделие" Започна регистрацията на земеделските площи за подпомагане за  стопанската 2020 година.  Най-много регистрирани земеделски стопани над 4400 има в община Кирково. Кмета Шинаси Сюлейман се притеснява, ако всички тези хора се струпат пред гишетата. Това беше обсъждано на заседанието на общински кризисен щаб...

публикувано на 29.03.20 в 16:48
Опашка от тирове се вие на ГКПП-Лесово

Разчистен е 20-километровия участък от АМ Марица, в който имаше струпване на тирове

Районът пред българо-турската граница е почистен от струпаните отпадъци, оставени от шофьорите на километричната колона. След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище " Узунджово" се разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. Граничният пункт "Капитан Андреево" е дезинфекциран и..

публикувано на 29.03.20 в 15:50
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Седем са вече случаите с Covid-19 в Смолянско

Седем са вече случаите на положителни пациенти с коронавирус Covid-19 в Смолянска област.  Последният случай е на мъж на 32 години от Смолян, контактно лице на един от предходните регистрираните случаи, съобщи областният управител Недялко Славов.  Мъжът е в добро състояние, почти без симптоми и е изолиран в дома си. 

публикувано на 29.03.20 в 15:28

Община Кирково удължи с месец срока за подаване на документи за социално подпомагане

Община Кирково удължи с месец, срока за подаване на документи за социално подпомагане. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета Шинаси Сюлейман. „Няма смисъл да бързат хора. Така, че могат спокойно и другия месец да дойдат да си подадат заявленията за подпомагане. Ние съответно чрез селските кметове ще информираме населението, за да може..

публикувано на 29.03.20 в 15:14

Специалисти са в постоянен контакт с лицата от Дневен център за деца и пълнолетни с увреждания

Специалистите от услугите Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в квартал Студен кладенец, са в постоянен контакт по телефона с децата и възрастните, обгрижвани в тях. С тях се провеждат здравни и профилактични беседи, паника няма. „По заповед на кмета целия екип на двете институции сме в..

публикувано на 29.03.20 в 15:01
гр. Мадан

Община Мадан временно преустановява изпълнението на автобусни линии

Със Заповед на кмета на община Мадан, временно се преустановява изпълнението на автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема от квотата на Община Мадан, до второ нареждане. Ограничават се автобусите от Мада за Рудозем, Смолян, Пловдив и София.  Мадан – Бориева  – 10.00 ; 14:35 /остават в 7.00 и 17.30/ Мадан – Яновска..

публикувано на 29.03.20 в 14:41