Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кирил Ананиев разгледа новите свръхмодерни линейки (видео)


Здравният министър Кирил Ананиев посети днес болницата в Кърджали. По покана на проф.д-р Тодор Черкезов изпълнителен директор на МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски” министърът разгледа новите две свръхмодерни линейки, с които  Центърът за спешна медицинска помощ се сдоби. Това бе и финализиращата част на европейския проект, който е в рамките на съвместна програма с Гърция. Линейките нямат аналог в България, каза министърът и допълни: "Линейките могат наистина да имат най-добрата, най-съвършената, най-високотехнологичната апаратура, но все пак тя е свързана с човека и нейното управление, на тази апаратура. Самият факт обаче че въвеждаме такива високи технологии като телемедицината, показват, че ние може вече много по-успешно да помагаме на хората, които имат нужда".  Според министър Ананиев, един от най-големите проблеми в здравеопазването в момента е човешкият ресурс. Полагат се особени грижи съвместно с МОН, и по отношение на по-голям прием на лекари и на професионалисти по здравни грижи, така и по отношение на специализациите.
Министър Кирил Ананиев приветства успешното финализиране на проекта и пожела на персонала на болницата, колкото и модерни да са линейките, все по-малко случаи да има, в които да се налага да ги използват.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пуснаха в продажба билети за мача Арда-ЦСКА

 Отборите на "Арда" и ЦСКА-София ще се изправят един срещу друг в среща от 30-ти кръг на efbetЛИГА. Мачът на "Арена Арда" ще се играе на 21 април, неделя, от 20:15.  Билетите за мача са вече в продажба. За феновете на гостите два часа преди срещата, ще бъде отворена специална каса на Сектор "Г", до самия вход.  Онлайн билети няма в продажба.

публикувано на 19.04.24 в 17:13

За 52-ри път в Хасково ще се проведе литературния конкурс „Южна пролет“

 Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ за поредна година ще превърне Хасково в Литературната столица на България. Община Хасково покани гости на града  да бъдат  едни от  най-обичаните съвременни български автори. Заедно с тях на една сцена, в литературните работилници и дискусионните срещи ще участват млади автори, чиито..

публикувано на 19.04.24 в 16:53

Иван Робов застава начело на РИК Кърджали

Централна Избирателна Комисия взе решение за назначаване на  Районна избирателна комисия в Девети изборен район – Кърджалийски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  РИК Кърджали  е в състав от 13 членове, както следва: ПРЕДСЕДАТЕЛ:    Иван Пламенов Робов ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ:..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Разцъфнали японски вишни радват жителите и гостите на Ардино

Млади японски вишни, плачещи японски вишни и глициния красят центъра на град Ардино. Най-новите попълнения на дървесния фонд на Ардино са засадени преди три години по идея на кмета на общината Изет Шабан. Със затоплянето на времето японските вишни вече разцъфнаха и се превърнаха в красива пролетна атракция, като събират погледите на местните..

публикувано на 19.04.24 в 13:37

Отлага се с година либерализацията на пазара на ток

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, с които либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с една година. Така вместо на 1 юли тази година - излизането на свободния пазар трябва да стане на 1 юли 2025 г. Основният аргумент на вносителите на предложението за отлагане с година е, че страната ни..

публикувано на 19.04.24 в 12:52

Ергюнал Сабри излиза срещу азербайджанец на Европейското в Белград

На започналото Европейското първенство за мъже и жени по бокс, жребият определи първият противник на  Ергюнал Сабри да е Хасан Маликов от Азербайджан. Звездата на "Арда бокс" ще се състезава в традиционната си категория 48 кг. Треньорът на Ергюнал Стоян Узунов уточни, че мачът ще се играе на 22 април .Той каза за Радио Кърджали, че се надява Оги да..

публикувано на 19.04.24 в 12:00
Служебният премиер Димитър Главчев и президентът Румен Радев (05.04.2024 г.)

Без новини приключи срещата на Радев и Главчев

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета. Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев на..

публикувано на 19.04.24 в 10:51