Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно високи температури и днес в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предупреждение за опасно високи температури и днес в Гърция. Масови проверки на работодателите за осигурени безопасни условия на труд. Затварят фирми и налагат глоби.

Ново денонощие с температури до 42% предупреждават властите в Гърция. Високо ниво на бдителност има във всички болници.

Информират туристите за рисковете от продължително стоене под слънцето. Някои отворени археологически музеи не работят в часовете на високи температури.

Във всяка община има климатизирани зали, където всеки, дори и чужденците, могат да останат в жарките часове. Синоптиците прогнозират, че опасно високите температури ще продължат до утре.

Лекарите препоръчват да се пие много вода, да се консумира лека храна без алкохол и децата да не се оставят на плажа повече от час. Пътувайте в късните часове на деня, съветват от полицията.

Зачестиха случаите на удавяне от невнимателни туристи. На всеки плаж има спасители. Препоръчва се да не се плува на места, където има подводни течения. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
рокери мотори

Празниците на Харманли започват с "Магията на хляба"

Празниците на Харманли започват с изложба "Магията на хляба". Това се съобщава на сайта на общината, където е качена и програмата за Деня на града - 2 май.  Афишът предвижда изложби, творчески вечери, прожекция на филм и среща със снимачния екип. Мотористи от местния клуб "Чакалите" ще изнесат шоу, както и ще направят почетна обиколка на града на 27..

публикувано на 15.04.24 в 17:21

Втори фермерски фестивал в рамките на една година ще има в Момчилград

Второто издание ще има фермерският фестивал в Момчилград. Той ще се проведе на 25 и на 26 май. Организатори са община Момчилград и сдружението на "Обединени български животновъди" с подкрепата на Министерство на земеделието. През пролетта на миналата година за първи път беше проведен фармфест "Момчилград". В подножието на лесопарк "Момчил юнак"..

публикувано на 15.04.24 в 17:19

Почти 100 души загинаха в катастрофи от януари досега

97 души са загинали при пътни инциденти у нас от началото на годината. От Асоциацията на пострадалите при катастрофи съобщиха, че една от основните причини за пътните проблеми е в множеството неизправни автомобили, които се движат по пътищата. Новите правила, които действат от края на месец август миналата година с конфискуването на автомобили, когато..

публикувано на 14.04.24 в 09:21

Община Свиленград работи по нов модел за управление на отпадъците

В община Свиленград се работи по нов модел за управление на отпадъците. Работи се по проект "Въвеждане на добра практика по пътя към нулеви отпадъци", който е финансиран по оперативна програма "Околна среда". "Целта беше в определени пилотни райони да започнем да измерваме количеството отпадък от различните потребители и да направим..

публикувано на 12.04.24 в 11:43

Депутатите решават – 100 лв. великденска добавка за бедните пенсионери

В Парламента решават днес дали великденската добавка за най-ниските пенсии да бъде 100 лв. Първоначалното предложение, внесено от ГЕРБ СДС и ДПС, беше за 75 лв. великденска добавка за всички с пенсии под линията на бедност. То беше прието на първо четене в зала миналата седмица, срещу него гласуваха само от ПП-ДБ с мотива, че..

публикувано на 12.04.24 в 10:29
Веселин Недев, бивш депутат от ПП-ДБ от Хасково

Веселин Недев от Хасково напусна Народното събрание

Бизнесменът Веселин Недев от Хасково напусна Народното събрание, защото финансовият министър в кабинета „Денков – Габриел“ Асен Василев се върна като народен представител от ПП-ДБ. Това става задено с встъпването на служебното правителство „Главчев“. Припомняме, че с последните промени в Конституцията на Република България, Народното събрание не..

публикувано на 10.04.24 в 14:25
Празнуват Рамазан Байрам в с. Глухар

Жители на Глухар отбелязаха заедно Рамазан Байрам

За първи път жителите на село Глухар се събраха в центъра на селото, за да отбележат Рамазан Байрам.   Първият ден на Рамазан Байрам, рано сутринта жителите на селото се събраха в пространството между джамията, кметството и читалището. Възрастните наредени в редица раздаваха бонбони на децата. “Преди децата ходеха от къща на къща и събираха бонбони...

публикувано на 10.04.24 в 14:11