Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Откриха официално реновираната сграда на ЕГ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
С инструментала на песента  "Де е България?" в изпълнение на фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева към Езиковата гимназия Христо Ботев, днес в училищния двор на гимназията и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ започна официалната церемония по откриване на обект "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност". На нея присъстваха областния управител Никола Чанев, кметът Хасан Азис, зам.-кметът Катя Митовска, зам.-кметът Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, общински съветници и директори на училища. 

 

 

Общата финансова стойност на проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” е почти 14 млн. лв., от които съфинансирането от Европейския съюз е в размер на  близо 12 млн. лв., националното съфинансиране е малко над 2 млн. лв., а съфинансирането от община Кърджали над 37 хил. лв. За сградата на Езиковата гимназия и основното училище са изразходвани почти 3 млн. лв. Директорът на езиковата гимназия Маноил Димитров, обобщи за Радио Кърджали какво е сторено в рамките на ремонта:

В рамките на проекта са ремонтирани фасадата, класните стаи са ремонтирани и обзаведени с нови мебели, обновени са спортните площадки, обособени са сцена на открито и кътове по интереси. За отоплението е изградена система на газ. В момента сградата се отоплява изцяло на газ. Фасадата на сградата е санирана, но е запазен автентичният й облик.  

По стълбището на сградата е обособена рампа, която позволява достъпа на деца в неравностойно положение.

Утре, 16 януари предстои официална заключителна церемония по проект "Обособяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали", която ще се проведе от 12.00 ч. в сградата на СУ "П. Р Славейлков". В СУ "Отец Паисий" ще почакат с прерязването на лентата, заради инцидентът който стана в края на миналата година, където падна част от мазилката на стълбището и това наложи отново преразпределяне на учениците в други сгради, заради осигуряване на безопасността на децата и персонала. Чуйте репортажът в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Смъртен случай от COVID-19 в гръцката община Мики затвори ГКПП Златоград

От вчера националният щаб на Гърция наложи пълна карантина на община Мики (Мустафчово), която е съседна на община Златоград от българска страна. Всяка вечер по гръцката обществена телевизия съобщават, че едно от най-опасните места за разрастване на епидемията са селата в община Мики, където са се върнали над 1000 души от рискови държави..

публикувано на 26.03.20 в 17:58

Ръководителите на държавните институции в Кърджали да подкрепят медиците

Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще дари част от заплатата си на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и призовава ръководителите на държавни институции и агенция да последват примера му. Бизнесът вече показва своята солидарност с медиците, които са първа линия и имат нужда от необходимите респираторни апарати и други необходими средства, за да си..

публикувано на 26.03.20 в 15:40

Народното събрание спира редовните си заседания заради коронавируса

Заради пандемията от коронавирус Народното събрание реши да преустанови редовните си заседания и ще се събира само за законодателство, свързано с въведеното извънредно положение и за гласуване на неотложни законодателни промени. Решението беше остро оспорено единствено от БСП. Освен редовните заседания се преустановява и редовният..

публикувано на 26.03.20 в 15:10

ДАЕУ:Безработните могат да следят статуса си с нова е-услуга

Държавна агенция "Електронно управление" и Агенцията по заетостта въведоха допълнителни мерки за обслужване на клиентите на бюрата по труда, като осигуриха регистрация на търсещи работа лица да става по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ). Всеки гражданин подал заявление за търсене на работа може да провери..

публикувано на 26.03.20 в 15:05

Великденски добавки по 40 лева за 1 264 000 пенсионери

Близо 50 милиона лева осигури правителството за изплащането на Великденски добавки от по 40 лева, за 1 милион 264 000 пенсионери. Допълнителната сума към пенсията за април ще получат възрастните, с общ размер на изплащаната пенсия в размер до 363 лева включително. Това е и размерът на линията на бедност за тази година.

публикувано на 25.03.20 в 15:12

За днес е обявен жълт код за лошо време

В Кърджалийска и Хасковска област ще продължи да вали дъжд, а в Смолянска - сняг, като дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В Кърджали максималната температуда ще е 2°, ще продължава да вали дъжд през целия ден. Привечер дъждът ще се примесва със сняг. В Хасково температурата ще достигне 4° и там по-късно вечерта се очаква дъждът да се..

публикувано на 24.03.20 в 10:46
Жители на Истанбул са излезли да пазаруват със защитни маски, 22 март 2020 г.

До 30 достигна общият брой на жертвите на корона-вируса в Турция

Броят на заболелите е 1236, съобщи здравният министър на страната Фахреттин Коджа. Турският здравен министър съобщи, че до момента в страната са направени над 23 345 теста. В Турция пристигна и партида китайски комплекти за бързи тестове за корона-вирус. Над 11 000 турски граждани, пристигнали в страната от чужбина, се намират под..

публикувано на 23.03.20 в 14:48