Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Представят "Другата любов" на д-р Йорданка Господинова на 12 февруариПо повод Деня на любовта, 14 февруари, Военният клуб представя новата поетична книга на д-р Йорданка Господинова от Кърджали "Другата любов". Тя ще бъде представена на 12 февруари, от 15 часа от самия творец. За щастие - покривът на Военния клуб вече не тече и това ще улесни приятелите на любовта и виното.
Томчето е издадено от издателство Рекод, а художник на корицата е Христо Габеров. Защо пенсионираните дами от спортно-интелектуален клуб Ахридос решиха да отпразнуват модерния празник, и какво ги кара все още да обичат живота? С какво ги завладяха стиховете на д-р Господинова, с какво ги провокира и докосна? Радка Петкова разговаря за любовта, виното и поезията, с Елена Топалова. Тя е председател на Спортно-интелектуален клуб  "Ахридос".
 

Вижте още

Йорданка Гочева: Кампания 2020 ще е трудна, готвим се за старта

Близо 11 хиляди тютюнопроизводители трябва да бъдат обслужени от Областната дирекция "Земеделие" в Кърджали в Кампания 2020. По-голямата част от тях нямат компютърна грамотност и техника, с която да се регистрират и подадат своите заявления по интернет. В същото време ситуацията с коронавируса усложнява придвижването до земеделската служба. Йорданка..

обновено на 30.03.20 в 17:26
Радослав Милев

Радослав Милев: Програмата за туризма е подготвена преди кризата, по-добре да не се приема

Обсъждането на програмата за развитие на туризма в общината трябва да се отложи за по-късна дата, според общинския съветник от "Демократична България" Радослав Милев. Чуйте в звуковия файл неговите аргументи: Радослав Милев: Според мен не е навременно разглеждането на програмата за развитие на туризма за 2020. Отчетът за 2019-та може да бъде..

публикувано на 30.03.20 в 16:30

Георги Кючуков: Трябва да започнем разговор за компенсации на туристическия бизнес

Една от темите в дневния ред на сесията утре е свързана с развитието на туризма. Кметът Хасан Азис ще направи отчет за 2019, след което ще предложи програма за 2020. Общинският съветник Георги Кючуков от БСП коментира темата с туризма в звуковия файл: Георги Кючуков: Аз ще подкрепя тази програма. Големият проблем обаче е, че когато се гласуват..

публикувано на 30.03.20 в 16:28
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: Сесията ще се проведе при всички мерки за безопасност

Как се провежда заседание на общински съвет в условия на извънредно положение и пандемия? Какви са важните въпроси, които не позволяват отлагането на сесията на общинския съвет в Кърджали? На тези и други въпроси отговоря председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед в звуковия файл. Юсеин Ахмед: На заседание с председателите на всички групи решихме..

публикувано на 30.03.20 в 16:16

Инж. Георги Гачев: Моето изобретение ще даде безопасност и спокойствие на лекарите

Коронавирусът изправи пред най-голямо изпитание лекарите и медицинския персонал, който се сблъсква пряко със заразените и болните. Някои от медиците отказват да изпълняват задълженията си, тъй като не са сигурни в качествата на предпазните средства.  Инж. Георги Гачев от Кърджали е изобретил апарат, който филтрира и нагрява до достатъчно висока..

обновено на 30.03.20 в 10:42

В кварталните магазини няма презапасяване с продукти

След въведеното извънредно положение в страната, в кварталните магазини на Кърджали няма презапасяване с хранителни продукти. Магазините работят при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до..

публикувано на 27.03.20 в 13:05

Айдън Осман: Дезинфекцираме населени места веднага след дъждовете

В община Черноочене са взети необходимите мерки против разпространението на коронавируса КОВИД-19, твърди кметът на общината Айдън Осман . Спрени са някои автобусни линии, предвидена е дезинфекция на населени места. Администрацията е с плаващо работно време, а част от помещенията са превърнати в склад за предпазни средства . Повече за..

публикувано на 27.03.20 в 12:44