Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Първанов: Бъдещето е на тези, които могат да еволюиратВ днешно време повечето хора обръщат внимание само на крайния резултат на успелия човек, независимо от естеството на успеха. Такива хора обикновено си казват неща като: "Никога не мога да бъда като него" или „Той просто е имал късмет“.

Това, което те не виждат обаче, е това, което всъщност успелия човек е преодолял. Всички борби, ежедневните отхвърления, сърдечните болки, предателствата, слуховете, критиките и всички тези самотни нощи, докато се е опитвал да направи своите виждания реалност.

Единствената разлика между онези, които се отказват и онези, които не - е ежедневната воля, ежедневната усилена работа, ежедневното ускорение, ежедневното доказване, ежедневното подобряване. Амбициозният човек прави всичко това, въпреки че ежедневно се чувства на ръба на отказването, но в крайна сметка той постига набелязаните си цели и се превръща в този, който иска да бъде.

Такъв човек е Николай Първанов. Взискателен към всеки аспект от живота, той ежедневно работи над една по-добра версия, както за себе си така и за своите клиенти, напътствайки ги като холистичен диетолог. По думите му „Добрата физика е символ на боен дух и силен характер, затова трябва да я изградим със специално внимание и подкрепа от специалист.“

Преди години Първанов създаде брандът NikFit,който помага и се грижи за вашето индивидуално здравословно хранене. Въпреки, че Първанов не е типичния диетолог, който носи бяла престилка, той е израз на решение на проблема на редица болести, които могат да се отдадат на хранителен дефицит на минерали, витамини, аминокиселини, незаменими мастни киселини и т.н. или излишък от захар, токсини, хидрогенирани мазнини и др.

Изхождайки от опита си, че всеки има уникална биохимия, предпочитания и начин на живот и нива на стрес и настроение, той разработва и мобилното приложение NikFit, което ежеминутно да се грижи за тялото ви.

Въпреки нашумелият му бранд и хилядите доволни хора от индивидуално изработени им от него програми, Николай Първанов избягва всякаква медийна изява през последните пет години. Специално за БНР обаче, той открехва завесата в едно ексклузивно интервю за промяната, амбицията и правилния път към здравословен начин на живот, който отключва във всеки един човек така желания, но забравен потенциал.

Чуйте интервюто на Ангел Шенков с Николай Първанов в звуковия файл.


Вижте още

Няма паника, но са разтревожени хората в Горно Прахово

Няма паника, но разтревожени са хората  в ардинското село Горно Прахово, от където са двамата заразени с коронавирус и настанени в МБАЛ Ардино. Двамата възрастни, мъж и жена, които са диагностицирани с Covid-19 са с двойно гражданство. За лятото семейството си дошло в Горно Прахово, но се наложило да се върнат отново в Турция и..

публикувано на 01.04.20 в 11:02

Софийската филхармония се включва в инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър „Николай Бинев“ , който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна..

публикувано на 31.03.20 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днешният епизод е е дновременно полезен и развлекателен, заради кризата, пред която сме изправени и която поставя живота ни на друга предавка. В първата част на предаването Илияна Типова разговаря с Маргарита Мандражиева - единствената жена в екипа на звукорежисьорите в ефира..

публикувано на 30.03.20 в 18:09

Дизайнерът Фатих Осман: Епидемията не пречи да се предпазим красиво

Безпокойството около Covid 19 и глобалната епидемия се отразиха на ежедневния начин на живот на милиони хора по света, като с това се откриха няколко нови пазарни ниши на продукти с високо търсене, като един от тях са маските за лице. Така неминуемо се сещаме за Фатих Осман , който също постави фокус върху върху тенденцията със..

публикувано на 30.03.20 в 11:32

Психологът Магдалена Романова: Не оприличавайте коронавируса на таласъм

Много е вероятно вече да сте чули собственото си дете да говори за коронавируса. Дори и малчуганите от забавачките вече са наясно, че нещо различно се случва. Напълно възможно е някои деца да изпитва чувства на безпокойство разказва психологът Магдалена Романова. Затова е важно и самите родители да запазят спокойствие. Ситуацията е..

публикувано на 30.03.20 в 11:20
Полина Стефанова и Галин Ангелов

Музиката е лекарството в дните на карантина за много изпълнители

В тези дни на национална изолация много хора си останаха по домовете. Повече от седмица в социалната мрежа фейсбук хората на изкуството изнасят, концерти, поздравяват с изпълненията си всички, които са си у дома и призовават да спазват карантината. Народната изпълнителка Полина Стефанова и съпруга ѝ Галин Ангелов също направиха своето домашно..

публикувано на 28.03.20 в 16:04

Смиляна Захариева: През каквито и трудности да си преминал, винаги има едно тържествуване

Родена в Пловдив, но с родопски корени е Смиляна Захариева или най-мощния глас на планетата с което е известна изпълнителката.   На 27 септември 2018 година пловдивчанката постига нов световен рекорд за мощен глас в книгата на Гинес, след като уредът засича 113.8 децибела на 2.5 разстояние. След призив във фейсбук да изразим подкрепа за..

публикувано на 28.03.20 в 13:55