Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Христо Върбанов: тийн модата се свежда до анцунг и дънки

Модата е начин на изразяване според вкуса, маниер на обличане и поведение, характерни за дадена епоха. Модата е израз на стремежа и идеала за красота. Тя е най-вече социално психологично явление и може да служи като средство за поставяне на социални граници. Всичко модно привлича общественото внимание, но то не винаги е по възможностите на хората с нисък социален статут. Общественото мнение също така може да бъде манипулирано и насочвано към различни направления в модата и вкусове. Каква е модната тенденция при тийнейджърите в Кърджали? По тази тема Ангел Шенков разговаря с Христо Върбанов, младеж от Кърджали:


Вижте още

Получаването на пенсиите в Черноочене при строги здравни-санитарни изисквания

В община Черноочене няма желаещи доброволци, които да помагат на болни или възрастни хора в общината при нужда, а и това не се налага, казва кмета Айдън Осман. „Почти няма хора прибиращи се от Европейския съюз, а тези които си дойдоха по-рано, вече на 90% от тях им изтича карантинния период“, това съобщи кмета на селската община...

публикувано на 08.04.20 в 10:50

Салата табуле и пудинг с коприва - две рецепти от пролетната градина

Как да се храним в момента, за да може тялото ни да се опълчи на настинките и грипа? На помощ ни идват зелените листни зеленчуци. Кулинарят Росица Генчева ще ни предложи две рецепти - за пудинг с коприва и за салата табуле, но в неин вариант. Въпреки че цените на пазара постоянно растат, смея да твърдя, че ще са ви нужни съставки, които има..

публикувано на 07.04.20 в 14:30
Проф. Емилия Константинова

Студенти от АМТИИ предлагат икономически мерки за творците

Възможни решения за противодействие на икономическите последици от пандемията от COVID-19 в областта на изкуството, предлагат студенти по Артмениджмънт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив /АМТИИ/. Те обобщиха конкретни предложения по време на онлайн обучението с проф. Емилия..

публикувано на 07.04.20 в 12:50

Д-р Йорданка Господинова съветва: Как да не натрупаме излишни килограми по време на изолация

По време на пандемия и принудителния престой у дома, наднорменото тегло чука на врата като консумацията на храна сама по-себе си предразполага за намаляване нивото на стрес в организма. Ограниченото пространство е изпълнено с изкушения а организма не изразходва енергия. Нека не забравяме и психологическия фактор на несигурност и униние при което..

публикувано на 07.04.20 в 09:00

Психологът Магдалена Романова: Бракът изисква сериозни усилия и самопожертвователност

По време на извънредното положение доста двойки са принудени да бъдат заедно 24/7. Искат или не това води до обостряне на взаимоотношенията им, независимо в добра или лоша посока. В условията на карантина и глобална пандемия молбите за разводи нараснаха по света. Увеличеното време, което брачните двойки са принудени да прекарват заедно,..

публикувано на 07.04.20 в 08:43

Има увеличение на заявленията за ползване на услугата домашен социален патронаж от началото на извънредното положение

В своя "Фейсбук лайф" както го нарича кмета Хасан Азис даде отчет, за това како е предприето и какво е свършено до момента от община Кърджали и кризисният общински щаб в рамките на кризисната ситуация с ковид-19. Кметът каза, че регистрираните граждани, които са си дошли от чужбина и  други градове в страната в община Кърджали са над 240 души...

публикувано на 06.04.20 в 13:25

Класическата музика в България ще достига онлайн до публиката през април

Музикалните културни институти в България обединяват усилията си в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. "Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и..

публикувано на 05.04.20 в 21:27