Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Неделното училище към Средновековен манастир "Св. Йоан Предтеча" празнува своя осми рожден ден

Неделно училище при Средновековен манастир "Св. Йоан Предтеча" Кърджали
Снимка: Личен архив

Днес, 16 февруари, неделното училище към Средновековен манастир "Св. Йоан Предтеча" празнува своя осми рожден ден.
На духовното празненство, което започва в 9.00 ч., отец Николай ще отслужи Св. Божествена литургия и молитва за благопреуспяване на децата. След Богослужението на всяко дете и мирянин ще бъде раздаден скъпоценен дар, частица от облъчението на Свети Спиридон, епископ Тримитунтски Чудотворец. 
Вижте още
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Установиха нов, пети случай на коронавирус в област Кърджали

Нов случай на заразен с коронавирус е установен в Кърджали. Това съобщи тази сутрин ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Мутафчийски. С него болните в нашата област стават петима. Общият брой на заразените с коронавирус в България е 354, съобщи още професор Венцислав Мутафчийски и посочи, че няма нови области, в които да е проникнала..

публикувано на 30.03.20 в 09:14
Проф. Венцислав Мутафчийски

Брифингите на Националния оперативен щаб - само сутрин

От утре, 30-и март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба.  Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от..

публикувано на 29.03.20 в 16:57

4400 земеделските стопани в община Кирково ще се редят на три гишета за регистрация

Областна дирекция "Земеделие" Започна регистрацията на земеделските площи за подпомагане за  стопанската 2020 година.  Най-много регистрирани земеделски стопани над 4400 има в община Кирково. Кмета Шинаси Сюлейман се притеснява, ако всички тези хора се струпат пред гишетата. Това беше обсъждано на заседанието на общински кризисен щаб...

публикувано на 29.03.20 в 16:48
Опашка от тирове се вие на ГКПП-Лесово

Разчистен е 20-километровия участък от АМ Марица, в който имаше струпване на тирове

Районът пред българо-турската граница е почистен от струпаните отпадъци, оставени от шофьорите на километричната колона. След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище " Узунджово" се разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. Граничният пункт "Капитан Андреево" е дезинфекциран и..

публикувано на 29.03.20 в 15:50
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Седем са вече случаите с Covid-19 в Смолянско

Седем са вече случаите на положителни пациенти с коронавирус Covid-19 в Смолянска област.  Последният случай е на мъж на 32 години от Смолян, контактно лице на един от предходните регистрираните случаи, съобщи областният управител Недялко Славов.  Мъжът е в добро състояние, почти без симптоми и е изолиран в дома си. 

публикувано на 29.03.20 в 15:28

Община Кирково удължи с месец срока за подаване на документи за социално подпомагане

Община Кирково удължи с месец, срока за подаване на документи за социално подпомагане. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета Шинаси Сюлейман. „Няма смисъл да бързат хора. Така, че могат спокойно и другия месец да дойдат да си подадат заявленията за подпомагане. Ние съответно чрез селските кметове ще информираме населението, за да може..

публикувано на 29.03.20 в 15:14

Специалисти са в постоянен контакт с лицата от Дневен център за деца и пълнолетни с увреждания

Специалистите от услугите Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в квартал Студен кладенец, са в постоянен контакт по телефона с децата и възрастните, обгрижвани в тях. С тях се провеждат здравни и профилактични беседи, паника няма. „По заповед на кмета целия екип на двете институции сме в..

публикувано на 29.03.20 в 15:01