Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

42 щата, които са на общинска издръжка ще бъдат съкратени от 1 март в Кърджали460 000 лв. ще спести община Кърджали след като направи оптимизация на персонала на общинска администрация и на звената, финансирани от местни приходи през тази година. Съкращаването на персоналът, който е на общинска издръжка е гласувано още през миналата година в рамките на оздравителната финансова програма на общината. Това уточни Сезгин Бекир, общински съветник от ДПС: 

Тази оптимизация не засяга само Дома на културата и аз съжалявам, че не чухме как с 10% ще се намали числеността на Домашен социален патронаж, как ще се намали с 10 % числеността, дофинансирана от общинската администрация, как ще се намали числеността и на други звена, включително и на плувния басейн. Зад тези числа стоят живи хора. Така, че 10 % съкращение не засяга само Дома на културата. В изпълнение на плана за финансово оздравяване кметът на общината е предприел съответните действия и 42 щатни бройки от дофинансиране с местни дейности ще бъдат съкратени от 1 март. Ако гледаме внимателно предложения Проект, ние ще видим, че в резултат на тези мерки, община Кърджали за тази година ще спести 460 000 лв, които суми ще се използват за други дейности предвид тежкото финансово състояние. 


Вижте още

15 сантиметра е снежната покривка в Ардино

Снежна покривка в град Ардино е около 15 см., а в района на връх „Далджа” и туристическият комплекс „Белите брези“ около 25 см.  Снегът покри цъфналите дървета. Местните жители са притеснени да не измръзнат овошките и зеленчуците в градините.  Снегът продължава да вали.

публикувано на 02.04.20 в 09:43

Изплащат пенсиите от 7 до 23 април

Изплащането на пенсиите ще започне до 7 април включително и след Великден до 23 април.  Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева призова хората, които ползват услугите на "Български пощи" в дните от 7 до 23 април, да го направят след 12 часа, за да може пенсионерите да си получат преди това пенсиите. Хората над 68 години ще получат..

публикувано на 02.04.20 в 09:24
Проф. Венцислав Мутафчийски

Четирима нови заразени с covid-19 в Смолян

Новите случаи за денонощието с коронавируса са 37, общият брой на заразените в България е 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг. В Смолян има 4 нови случая на коронавирус, двама мъже на 52 и 64 години и две жени на 55 и 59 години.  Новата област е Видин.

публикувано на 02.04.20 в 08:15

Община Кърджали разкри телефон за психологическа помощ и подкрепа

По инициатива на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, с решение на Общинския кризисен щаб започна да функционира пряка телефонна линия за психологическа помощ и подкрепа за граждани.  Четирима доброволци - психолози ще консултират и предоставят помощ по телефона на хората, които страдат или се намират в емоционална  криза заради наложилата се..

публикувано на 02.04.20 в 07:57

Задължително с вериги през проходите в Смолянско

Обилен сняг продължава да вали в цялата Смолянска област. 20 см е новата снежна покривка по високите части. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони мокри и заледени, обработени и се обработват. Въведено е временно ограничение за МПС до 12 т да се движат задължително с вериги през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско" в..

публикувано на 02.04.20 в 07:44

Жълт код за снеговалеж в Кърджали и Смолян, а в Хасково за значителни валежи от дъжд

Жълт код за обилни снеговалежи е обявен за областите Кърджали и Смолян, а за областите Хасково и Ямбол кодът е за значителни валежи от дъжд.  Днес от северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от..

публикувано на 02.04.20 в 07:39
Болница “Пирогов“

Десета жертва на Covid-19 почина в "Пирогов"

В късния следобед 40-годишен мъж – пациент на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, чиято проба е била положителна за Covid-19, е издъхнал след внезапно спиране на сърцето, съобщават от здравното министерство. Мъжът е постъпил в лечебното заведение преди два дни със симптоматика на новия коронавирус в среднотежко състояние. Веднага е бил диагностициран с двустранна..

публикувано на 01.04.20 в 20:26