Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Славейковци връчват Даскеер-ите на 27-и февруариЦеремонията по връчване на 19-ите годишни награди „Даскеер“ на Средно училище "П.Р.Славйков" ще се проведе на 27-и февруари в театъра в Кърджали, разкрива новият председател на ученическия парламент Антония Колева от 11 б клас. "Тази година ще имаме повече скечове от обичайното, както обикновено песни, също така ще преобладават и танците. Целият формат е под името  "С деца на Даскеер". Подготвили сме концерта като филм. Категориите са 14. Не за всеки учител е гласувано, но това си зависи от учениците. Ние нямаме пръст в това".


Вижте още

Община Неделино направи голям подарък на своите малчугани по случай Международния ден на детето

Община Неделино направи голям подарък на своите малчугани по случай 1 юни -Международния ден на детето. Кметът Боян Кехайов съобщава какъв е той: "1-ви юни го посрещнахме подобаващо с голям подарък за децата на град Неделино като открихме нов спортен  и детски комплекс , това е спортна площадка с футболно игрище и прикрепена към него детска..

публикувано на 01.06.20 в 15:48
Детска градина

Сутрешният прием на децата в ДГ"Мир" Кърджали премина успешно и спокойно

Приемането на децата в първия ден от рестартирането на работата на Детска градина "Мир" в Кърджали премина успешно и спокойно. Това увери директорът Мая Петкова. Персоналът е оборудван със защитни скафандри и се спазват всички противоепидемични изисквания. Броят на постъпилите деца, съответстваше ли на броят на заявените, коментира директорът..

публикувано на 01.06.20 в 13:28

ПФК "Арда" освободи 9 футболисти

ПФК "Арда" се раздели окончателно със следните футболисти: Зоран Гаич, Дарен Сидоел, Конър Рандъл, Илиша Сам, Илиас Хасани, Беркай Халил, Николай Димитров, както и вратарите Йован Лучич и Иван Дерменджиев. До края на първенството новият наставник Николай Киров ще разчита на всички останали налични играчи. Напълно възстановен след операция е..

публикувано на 01.06.20 в 13:10

7-дневна карантина за влизане в Гърция

Всички, които нямат основателна причина ще се подлагат на 7-дневна карантина при влизане в Гърция. Решението от гръцката страна е от снощи, 31 май, съобщиха от ГКПП „Маказа“.  Припомняме, че вчера по обяд, гръцките власти на Маказа вдигнаха бариерата за свободно пътуване, само срещу лична карта, съобщиха във фейсбук потребители, които вече са на..

публикувано на 01.06.20 в 10:11

Разрешени са посещенията в закрити площи на ресторанти и кафенета

От днес се разрешават посещенията в закрити площи на - ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, с изключение на дискотеки, нощни барове и пиано барове. В страната се допускат, без 14-дневна карантина, българските граждани и гражданите на..

публикувано на 01.06.20 в 09:29
В столичните детски градини вече тече трескава подготовка за завръщането на децата. Това ще стане от 22 май при ясни противоепидемични мерки, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

В Деня на детето детските ясли и градини в община Кърджали отварят отново врати

Детските ясли и градини на територията на община Кърджали отварят отново врати днес, 1 юни - Деня на детето.  Изпращането на децата на градина не е задължително, дори е препоръчително ако има кой да се грижи за тях в домашна среда, те да останат вкъщи.  Повече информация дава зам.-кметът Веселина Тихомирова:  "Фиксирана е датата 1 юни, първо е Ден на..

публикувано на 01.06.20 в 09:23

1221 абитуриенти са подали заявления за явяване на ДЗИ по БЕЛ тази година в областта

1221 абитуриенти са подали заявления за явяване на задължителната матура по български език и литература тази година в областта, която се провежда днес, 1 юни. Учениците трябва да са със защитни маски. Изпитът, за разлика от други години, започва в 9 часа. На всеки зрелостник се мери телесната температура преди да бъде допуснат в сграда на училището...

публикувано на 01.06.20 в 09:15