Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавируса

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавирус.
Министерството на здравеопазването на Северна Македония информира за двама македонски граждани, дали положителен резултат за заразяване с коронавирус, съобщава БТА, като цитира вестник "Нова Македония".
Става дума за член на екипажа на японски круизен кораб, който е хоспитализиран в японска болница, но е с лека клинична картина. Другият заразен е македонска гражданка, която е в изолация в болница във Франция.
Министърът на здравеопазването Венко Филипче заяви, че цялата система работи с повишено внимание и се следи всяка информация, която идва от чуждестранните здравни институции и съседните страни.

Вижте още

Млад мъж е заразеният с коронавирус

24-годишен мъж от Кърджали е петият заразен с коронавирус в региона. Мъжът няма видими симптоми на инфекция, но е бил контактно лице на семейството от Ардино, което се лекува в тамошната болница. Здравните власти издирват хората, които са били в контакт с младия мъж.Състоянието му е много добро, учуди се, когато разбра, че резултатът от теста е..

публикувано на 30.03.20 в 11:08
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Установиха нов, пети случай на коронавирус в област Кърджали

Нов случай на заразен с коронавирус е установен в Кърджали. Това съобщи тази сутрин ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Мутафчийски. С него болните в нашата област стават петима. Общият брой на заразените с коронавирус в България е 354, съобщи още професор Венцислав Мутафчийски и посочи, че няма нови области, в които да е проникнала..

публикувано на 30.03.20 в 09:14
Проф. Венцислав Мутафчийски

Брифингите на Националния оперативен щаб - само сутрин

От утре, 30-и март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба.  Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от..

публикувано на 29.03.20 в 16:57

4400 земеделските стопани в община Кирково ще се редят на три гишета за регистрация

Областна дирекция "Земеделие" Започна регистрацията на земеделските площи за подпомагане за  стопанската 2020 година.  Най-много регистрирани земеделски стопани над 4400 има в община Кирково. Кмета Шинаси Сюлейман се притеснява, ако всички тези хора се струпат пред гишетата. Това беше обсъждано на заседанието на общински кризисен щаб...

публикувано на 29.03.20 в 16:48
Опашка от тирове се вие на ГКПП-Лесово

Разчистен е 20-километровия участък от АМ Марица, в който имаше струпване на тирове

Районът пред българо-турската граница е почистен от струпаните отпадъци, оставени от шофьорите на километричната колона. След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище " Узунджово" се разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. Граничният пункт "Капитан Андреево" е дезинфекциран и..

публикувано на 29.03.20 в 15:50
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Седем са вече случаите с Covid-19 в Смолянско

Седем са вече случаите на положителни пациенти с коронавирус Covid-19 в Смолянска област.  Последният случай е на мъж на 32 години от Смолян, контактно лице на един от предходните регистрираните случаи, съобщи областният управител Недялко Славов.  Мъжът е в добро състояние, почти без симптоми и е изолиран в дома си. 

публикувано на 29.03.20 в 15:28

Община Кирково удължи с месец срока за подаване на документи за социално подпомагане

Община Кирково удължи с месец, срока за подаване на документи за социално подпомагане. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета Шинаси Сюлейман. „Няма смисъл да бързат хора. Така, че могат спокойно и другия месец да дойдат да си подадат заявленията за подпомагане. Ние съответно чрез селските кметове ще информираме населението, за да може..

публикувано на 29.03.20 в 15:14