Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Деси и Пролет - две книжни сладкарки, които обичат еднакво и сладкиши, и солениши

Как се забърква елфически хляб. Тrouble Bakers дават отговор

Или пък да си направим сините бисквити на Пърси Джаксън?Деси и Пролет са две момичета, които решават да съчетаят по оригинален начин интереса си към кулинарията и любовта към четенето. Така се ражда идеята им за Trouble Bakers, един проект с мисия. Въпреки и напук на сериозните им професии - редактор в онлайн издание и работа при оптимизация на интернет домейни, те се опитват да пресъздадат рецепти от книгите, които четат, за да направят преживяването на читателя още по-цялостно и пълно.
Trouble Bakers правят с еднакво желание и сладкиши, и солениши, както ги наричат самите те.
Има ли елфически хляб, и от какво е замесен, как се прави тиквения пай по рецепта от книгите за Хари Потър и защо са „сини“ сините бисквити на Пърси Джаксън?
Чуйте разговора на Радка Петкова с книжния сладкар Десислава Иванова.

Вижте още

Инж. Георги Гачев: Моето изобретение ще даде безопасност и спокойствие на лекарите

Коронавирусът изправи пред най-голямо изпитание лекарите и медицинския персонал, който се сблъсква пряко със заразените и болните. Някои от медиците отказват да изпълняват задълженията си, тъй като не са сигурни в качествата на предпазните средства.  Инж. Георги Гачев от Кърджали е изобретил апарат, който филтрира и нагрява до достатъчно висока..

обновено на 30.03.20 в 10:42

В кварталните магазини няма презапасяване с продукти

След въведеното извънредно положение в страната, в кварталните магазини на Кърджали няма презапасяване с хранителни продукти. Магазините работят при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до..

публикувано на 27.03.20 в 13:05

Айдън Осман: Дезинфекцираме населени места веднага след дъждовете

В община Черноочене са взети необходимите мерки против разпространението на коронавируса КОВИД-19, твърди кметът на общината Айдън Осман . Спрени са някои автобусни линии, предвидена е дезинфекция на населени места. Администрацията е с плаващо работно време, а част от помещенията са превърнати в склад за предпазни средства . Повече за..

публикувано на 27.03.20 в 12:44

Атанас Атанасов: В Деня на театъра си пожелавам по-скоро да се видим в театралния салон

Днес отбелязваме Международния ден на театъра. Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.  В България по традиция на този ден се връчват големите театрални награди "Икар", но тази година заради извънредното положение..

публикувано на 27.03.20 в 11:22

Художникът Владимир Чукич: Човечеството загуби мярката, нужен е катарзис

2020-а година и края на миналата година е наказателна за човечеството. Тя е такава и за световните елити . Това е знак да се върнем към старите ценности, към християнството, а не както досега, на куполите на катедралите да се слагат ветропоказатели . Лицемерието и стремежът на трупане на богатства като самоцел е в основата на кризата  с..

публикувано на 26.03.20 в 17:54

Улиците в стария град на Златоград опустяха

Пусти улици, празни хотели и затворени дюкянчета и работилници. Така изглежда днес, иначе пълния с туристи Златоград. Заради заповедтта на правителството да бъдат затворени всички търговски обекти с изключение на хранителни магазини, аптеки и банки.  65 души от Етнографския ареален комплекс са в едномесечен неплатен отпуск, каза  директора на..

публикувано на 26.03.20 в 12:31

Иванка Караколева: Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса

Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса, това заяви областния лидер на КНСБ Иванка Караколева в ефира на Радио Кърджали. Магазините и другите малки фирми, които са затворени ще има освободени работници и служители. Малкия бизнес едва ли ще издържи да плаща заплата, без да се ходи на работа, така коментира..

публикувано на 23.03.20 в 12:10