Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Крумовград дари 50 хиляди лева на болницата в Кърджали


Община Крумовград отдели 50 хиляди лева от годишното си финансово дарение, което получи от "Дънди Прешъс Металс", и ги насочи към Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Подробности от Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград:

Себихан Мехмед: Д-р Черкезов се обърна към нас да подпомогнем закупуването на един респиратор в рамките на 50 хиляди лева за болницата в Кърджали. На последното заседание на общинския съвет трябваше да разпределяме средствата от годишното дарение от "Дънди Прешъс Металс". По мое предложение и с подкрепата на 100% от общинските съветници се взе това решение.

За нашата болница в Крумовград осигурихме фонд Работна заплата за лекарите, за да можем да се справим с извънредната ситуация, плюс това заделихме един резерв от 66 хиляди лева, които те ще могат да използват по предназначение.

Вижте още

От днес всички трябва да са със защитни маски

Гражданите трябва да носят защитна маска , съобщават от пресцентъра на здравното министерство. Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър Кирил Ананиев със Заповед № РД-01-168 . Припомняме, че общият брой на заразените с коронавирус в..

публикувано на 30.03.20 в 17:11

Лесопаркът на Момчилград е почистен и дезинфекциран

Лесопарк "Момчил юнак" над Момчилград беше почистен и дезинфекциран. Обичайно пролетното почистване се извършва по време на акции, в които се включват като доброволци десетки местни жители. Тази пролет това е невъзможно заради мерките срещу коронавирус. Почистването беше извършено от работници на община Момчилград. Те извършиха и..

публикувано на 30.03.20 в 16:02

Хасан Азис: Заради коронавируса без наеми за общински обекти и терени

По инициатива на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на заседанието на ОбС-Кърджали, което ще се проведе на 31 март 2020г. ще бъде предложена за гласуване допълнителна точка в дневния ред във връзка с обявеното извънредно положение.Предложението на администрацията е да се  освободят от заплащане на наеми  наематели на общински обекти и..

публикувано на 30.03.20 в 15:16

Общо 124 са леглата за лечение на коронавирус в област Кърджали

В четири болници в областта са определени общо 109 легла за лечение на болни с коронавирус на неусложнени пациенти .  Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са определени лечебните заведения за болнична помощ за активно лечение и съответните структури към тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти c COVID - 19...

публикувано на 30.03.20 в 15:05

Общинските съветници ще гласуват 5-процентната отстъпка за налозите в Момчилград да важи до 30 юни

Жителите на община Момчилград да плащат местните налози с 5 процента отстъпка до 30 юни. Това предложение ще внесе в общинския съвет кметът на общината Илкнур Кязим. Вече са подготвени предложения за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Момчилград и Наредбата за..

публикувано на 30.03.20 в 13:53

Добро е здравословното състояние на двамата пациенти с коронавирус в ардинската болница

Общинският кризисен щаб в Ардиноза борба с СOVID-19 е в постоянна връзка с екипа от  лекари от Могопрофилната болница за активно лечение в града под Белите брези, които се грижат   за двамата пациенти, заразени с коронавирус. Днес на поредното си заседание, кметът на общината инж. Изет Шабан и неговият екип проведоха онлайн телефонен разговор с..

публикувано на 30.03.20 в 13:49

Още трима с досъдебно производство за неспазена карантина

Три досъдебни производства за нарушаване на предписание за карантина по време на епидемия и извънредно положение са образувани в полицейските управления в Кърджали, Кирково и Джебел. Нарушителите са: 44-годишен от областния град, 21-годишен от Джебел и 43-годишен от село Бенковски. Разследващи полицаи продължават работата по случаите...

публикувано на 30.03.20 в 12:25