Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предпазни защитни средства и за медиците от Спешна помощ в Ардино

„Ние, сами ако не се мобилизираме, никой друг толкова ефективно не може да ни помогне.Трябва да бъдем изключително отговорни и разумни. Само така, ние ще гарантираме, че ще опазим всички граждани на община Ардино от тази коварна инфекцияс коронавирус (COVID-19)“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Корона вируса Covid-19. На него бяха обсъдени спазването на мерките на територията на общината заради разпространението на коронавируса и обявеното извънредно положение у нас.

Общинският кризисен щаб взе решение да осигури предпазни защитни средства и за медицинските специалисти от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Ардино. Във филиала работят 22 човека – фелдшер, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки.

Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства.

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 61 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“. 


Вижте още

Директорът Златко Атанасов: Нека вярваме, че скоро ще се върнем към реалния живот

Днешният 24-и май бе по-особен. Тържеството пред Регионалния исторически музей в Кърджали се проведе при спазване на епидемичните мерки. Бяха раздавани ръкавици и маски, освен това посетителите бяха приканвани да използват дезинфектант. Ето какво пожела и сподели директорът на най-старото училище в Източните Родопи, СУ "Отец Паисий" Златко..

публикувано на 24.05.20 в 18:45

Актрисата Адриана Кънчева с награда от кмета на общината

Актрисата Адриана Кънчева от Театрално-музикален център - Кърджали получи плакет и грамота от кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис. Призът е за цялостно творческо присъствие в постановките от репертоарния афиш на театъра и се връчва традиционно по случай 24-и май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост...

публикувано на 24.05.20 в 17:07

Директорът Ангел Спасов: Днес усещането е по-различно от всички дни, в които нашият мил народ празнува

Днес кметът Хасан Азис връчи грамоти и награди на учениците, представили достойно община Кърджали на национални и международни конкурси, както и колективни награди. За поредна година, бе връчена и стипендия Кърджали, присъждана от 2006-а година. Изявените ученици получават едногодишна парична стипендия, грамота и статуетка за най-изявен..

публикувано на 24.05.20 в 16:50

Анелия Крумова: Радвам се, че спазихме дългогодишната традиция да има тържество за 24 май

Анелия Крумова тази година е един от тримата стипендианти на община Кърджали. Тя е абитуриент от Средно училище "Петко Рачов Славейков" и един от гласовете на радио Кърджали. Приета е в УНСС с оценка "Отличен" от академичния съвет . Част от постиженията й през тази година са награда за отлична изследователска работа с проекта "Думите от..

публикувано на 24.05.20 в 15:10

Установени са всички контактни лица на последния установен болен от КОВИД-19 в Хасково

На територията на област Хасково през изминалото денонощие са взети и изследвани пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал на МБАЛ Хасково и три на пациенти, настанени в същото лечебно заведение. PCR-тестовете им са о тчели отрицателни резултати. Всички контактни лица на последния потвърден случай с..

публикувано на 24.05.20 в 14:48

Кметът д-р инж. Хасан Азис събра духовници на традиционно байрамско кафе

След молитвата за Рамазан байрам се проведе и традиционното за всеки голям празник общо кафе с кмета, попа и мюфтията. Пожелание към мюсюлманите за здраве и късмет отправи енорийският свещеник отец Петър Гарена. Той подари на кмета кутия със сладкиши. На кафето присъства районият мюфтия Бейхан Мехмед и бившият главен мюфтия Фикри Сали, както и други..

публикувано на 24.05.20 в 14:31

Сладко байрамско кафе и в Ардино

След тържествения празничен намаз (молитва) по повод настъпването на Рамазан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, мюфтията Ерхан Реджеб и имамът на Ардинската джамия  Орхан Якуб пиха традиционното сладко байрамско кафе. Според местните жители пиенето на сладко кафе е символ на..

публикувано на 24.05.20 в 14:20