Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама мъже на 65 и 60 години са двата нови случаи на заразени с коронавируса в Смолянска облас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама мъже на 65 и 60 години са двата нови случаи на заразени с коронавируса в Смолянска област, за които съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

С тях болните в областта стават общо пет.

Новите болни са с инфекции на горните дихателни пътища и са в добро общо състояние, съобщи д-р Мими Кубатева - директор на Регионалната здравна инспекция в Смолян.

Единият е на лечение в инфекциозно отделение на Областната болница, а другият се лекува в дома си под наблюдение на личния лекар.

Вторият пациент е работил в курортния комплекс Пампорово.

При епидемичното проучване ще се изяснят контактните и ще се поставят под карантина. Ще бъдат взети проби за тестване за носителство.


Вижте още

15 000 цветя преобразяват Момчилград

Над 15 000 стръка цветя ще преобразят центъра на Момчилград и ще му дадат нова визия. Работници на общината вече приключиха със зацветяването на градския парк.  До края на седмицата ще продължи засаждането на емблематични места като района пред паметника на Наим Сюлейманоглу, на Мемориал-костницата и други.  Избраните видове са бегония, агератум,..

публикувано на 26.05.20 в 16:59

Вълчо Милчев – Учителят, който открива и шлифова таланти

За празника 24 май СУ „Петко Рачов Славейков“ издаде авторската книга на учителя по математика Вълчо Милчев, в която се представя в текст и снимки историята на ръководената от него Школа по математика „Питагор“ в училището за шампиони. Повод за създаването на книгата  е 15-годишнината от създаването на тази „ковачница на математически дарования“...

публикувано на 26.05.20 в 16:56

Вила „Армира“ ще бъде затворена за посетители две години

За период от 24 месеца, вила "Армира" преустановява посещенията на туристи.  Причината са предстоящи строително-монтажни дейности. Диана Овчарова, кмет на община Ивайловград, обяснява причините туристическата перла на района да не посреща посетители: „Все още обектите, които са на закрито не са отворени, това е едната причина...

публикувано на 26.05.20 в 16:25
Александър Андреев

ЦИК изготви пътна карта за дистанционно електронно гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) вече е готова с пътна карта за дистанционно електронно гласуване. Тя е за период от 2020 до 2023 г. и в нея са разписани основните стъпки, които ЦИК ще предприеме, заяви пред БНР говорителят на Комисията Александър Андреев. “В пътната карта са разписани основните стъпки, които ЦИК ще следва да предприеме, за..

публикувано на 26.05.20 в 15:14

И договорите до 120 дни за прибиране на реколтата вече се предоставят онлайн

От днес земеделските стопани и тютюнопроизводителите могат да заявяват по електронен път и трудови договори за наемане до 120 дни на трайно безработни за сезонна селскостопанска работа. Това е третият вид трудов договор, създаден специално за осигуряване на работна ръка за прибиране на реколтата в селското стопанство. Новата възможност се регламентира..

публикувано на 26.05.20 в 15:00

Фалшиви съобщения от името на „Български Пощи“ ЕАД

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството, под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и..

публикувано на 26.05.20 в 14:56
Доц. Атанас Мангъров

Доц. Мангъров: Отварянето на детските градини е правилна стъпка

„Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и това с отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка“, каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София. „Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция“, каза той в предаването „12+3“ на програма..

публикувано на 26.05.20 в 14:31