Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" , това е епизодът от тази неделя, 17 май. Желая ви два часа, прекарани хубаво в компанията на радио Кърджали. Първо ще ви разкажа за тазгодишната кампания Да преброим врабчетата, която протече в събота. Инициативата се провежда от природоентусиастите от Българското дружество за защита на птиците. Затова ще си поговорим за целите на кампанията, за това изчезва ли от нашето градско обкръжение този пернат хулиган и какви са причините за това. Разговарям с Емилия Янкова, един от организаторите. След това си говоря сладко със София Коева, с артистичния псевдоним Софи Мишел, която ще ни разкаже защо обича кулинарията, кои са любимите й рецепти и защо поддържа кулинарна страница във Фейсбук. Тя ще ни сподели и любими рецепти, адаптирани от нея - салата със спанак и ягоди, тиквички с пилешко и още вкусотии. Този разговор ще прелее естествено в кулинарната ни изненада, като там ще ви предложа още специалитети на София Коева.Във втората част на предаването ще проведем музикален маратон, като започваме с новата песен на Павел и Венци Венц "Булгари“, посветена едновременно на обичта към българското и на техния поглед към всичко онова, което го руши.
След това ще чуете новата песен на Лили Друмева - романтичната "Искам да се събудя с теб", написана преди пандемията. Следват Metallica с нов прочит на песента Вlаckened от култовия албум "...And Justice For All".Следва разговор на Светлана Дичева с писателя лекар Тео Буковски за страховете по време на пандемия, за нашите лични демони и за подводните камъни при преодоляването им. 

Бъдете всяка неделя с "Вкусен следобед" и с радио Кърджали!

Галерия

Вижте още

В 20 училища в област Кърджали се провеждат матури по български език и литература

В 20 училища в област Кърджали се провежда държавен зрелостен изпит по български език и литература. Навсякъде изпитния ден е започнал нормално при добра организация, осигурено видеонаблюдение  и спазване на противоепидемичните мерки. На изпит се явиха общо 1200 ученици. Заявления са подали 1223-ма дванадесетокласници. 22-ма от тях не са допуснати по..

публикувано на 01.06.20 в 13:22

На 1 юни деца превзеха ефира на Радио Кърджали

Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май, под патронажа на княгиня Евдокия и по-късно на съпругата на Борис..

публикувано на 01.06.20 в 12:44
Петър Попов

Петър Попов: България има уникални китаристи и музиканти

Събеседник в сутрешния блок на Радио Кърджали бе човек, на който нищо човешко не му е чуждо, но за своите приятели си остава един тих ангел. Той е роден и израснал в Бургас, но е влюбен в обширната Родопа планина. Той не е планинар, но само в нея се чувства по-близко до звездите, защото тук е магично място. И не, той не е астроном. Той не живее в..

публикувано на 31.05.20 в 21:50

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, отново сте с мен, Радка Петкова и предаването Вкусен следобед по радио Кърджали . Това е предаването от тази неделя, 31 май. Отпуснете се удобно и се подгответе за два часа с релаксиращи теми, мелодии и кулинарни изкушения . В първата част на предаването правим реверанс към народната музика с две дами, които разнасят славата на народната..

публикувано на 31.05.20 в 18:55
Светла Калудова-Станилова

Проф. Светла Калудова-Станилова: Има доста наследници, които ще поемат по моя път

Светла Калудова-Станилова представи песента на Надежда Хвойнева  „Черешко, чорна вишничко“ във фолклорното предаване „Полет над Родопите“. Това е едно от изпълненията, които тази седмица участват в седмичната класация на предаването. Слушателите трябва да избират още между песните „Все плачеш Яне“ в изпълнение на Янка Иванова и „Родом са се..

публикувано на 30.05.20 в 20:04

Жените от ТК "Кирково" готови с хореография за първото си участие след ковидпандемията

След тримесечно прекъсване първата си репетиция проведоха танцов клуб Кирково при тракийски клуб Кирково към тракийски дружество „Димитър Маджаров“ – Кърджали. Танцьорите които са само жени са около 20. Точно толкова колкото е позволено в заповедта на здравния министър за репетиция в зала. „Преди пандемията подготвяха хореография, която..

публикувано на 30.05.20 в 18:54
Екатерина Лазарова

Танцови клубове от Мадан и Рудозем направиха първите си репетиции след ковидпандемията

Танцовите клубове вече могат да отворят врати.  Репетициите за музикалните състави ще могат да се провеждат при максимум 20 души, с не повече от 1 човек на 4 квадратни метра площ. Носенето на маска е препоръчително. Решението беше взето след протест на 24 май на танцьорите и музикантите от школите, които поискаха залите да отворят и да бъдат..

публикувано на 30.05.20 в 17:27