Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът Хасан Азис ще награди навръх 24 май отличените ученици, учители и културни дейци

Снимка: BGNES

По предложение на кмета на Кърджали Хасан Азис, тази година награждаването на отличените ученици, учители и културни дейци ще бъде на самия празник 24 май - Деня на славянската писменост и култура. 
То ще се проведе в двора на Регионално историческия музей от 11.00 ч.  
Това каза зам.-кметът Веселина Тихомирова: 

„Тази година 24-ти май ще бъде отбелязан под знака на една пандемия, която ни постави пред изпитание, но днес повече от всякога изпъква силата да пазим език и култура, знания и просвета. 

Тази година по предложение на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис награждаването на отличените ученици, учители и културни дейци ще бъде на самия празник 24 май - Деня на славянската писменост и култура, от 11:00ч. в двора на Регионално историческия музей. „

Цялото изказване на Веселина Тихомирова чуйте в прикачения звуков файл.

Вижте още

Славейковци се поклониха пред героите с открит урок в деня на Ботев

Десетокласници от Школа "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с цветя и открит урок пред паметника на Освободителите в Градската градина на 2 юни.  Младежите поднесоха цветя в знак на своята и на съучениците си признателност пред героите.  Всичко бе предвидено и..

публикувано на 02.06.20 в 13:37

ГЕРБ почете Деня на Ботев

Областният управител Никола Чанев, заместниците му Севда Камбурова и Леман Али и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ поднесоха венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Кърджали в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и загиналите в борбите за национално освобождение. 2 юни е ден, в който отдаваме дължимото на всички..

публикувано на 02.06.20 в 12:41

Румен Радев: Словото на Ботев звучи призивно и днес

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на възпоменателната церемония в Калофер - родния град на Христо Ботев. Точно в 12 ч. десетки жители и гости на града сведоха глава в почит към подвига на Ботев и всички, загинали за свободата на България. „Ботев доказа, че ако човешкият дух е камбанария, то гласът е нейният звън...

публикувано на 02.06.20 в 12:27

Читалище „Обединение 1913” в Кърджали, рестартира дейността си

Най-голямото читалище в Източните Родопи - читалище „Обединение 1913” в Кърджали, постепенно рестартира дейността си.  Първи в залите се завръщат хоротропците от клуб "Пъстро хоро". Всички зали са почистени и дезинфекцирани. „ За съжаление активния сезон приключи, но ще се опитаме да продължим танците поне месец или два през..

публикувано на 02.06.20 в 12:09

БСП в Кърджали почете Деня на Ботев

Точно в десет часа председателят на Областният съвет на БСП Милко Багдасаров, председателят на Общинският съвет на БСП Кърджали Георги Кючуков, областният  координатор на  БСП Теодора Каракостова, председателят на младежкото обединение Костантина Солакова се поклониха пред паметника на българските войни паднали за освобождението на Кърджали...

публикувано на 02.06.20 в 11:20

Изпити по желание след 12 клас

От 8 ч. и от 14 ч. днес и в четвъртък ще се проведат изпитите по желание след 12 клас, с резултатите от които зрелостниците могат да кандидатстват в различни специалности във висшите училища.  За участие в двата дни на  изпитите заявления са подали общо 970 ученици. От 8 часа днес ще се проведат изпитите по физика и астрономия, химия и опазване на..

публикувано на 02.06.20 в 09:47
Сградата на Община Хасково

Областният управител на област Хасково отправи поздрав по случай 2 юни

Областният управител на област Хасково отправи поздрав по случай 2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България през личния си фейсбук профил. Д-р Здравкова написа: „Втори юни - Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България е ден, в който отдаваме почит и свеждаме глава пред паметта на нашите предци,..

публикувано на 02.06.20 в 09:42