Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С отличието „Неофит Рилски” на МОН бяха отличени 8 педагози от Кърджали

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура, осем педагози от Кърджали бяха удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Това стана на церемония във фоайето на РУО, а наградите връчи неговия началник Гроздан Колев.

Сред наградените са учители, директори на училища, синдикални дейци в сектора на образованието, а това, че толкова много педагози са отличени от област Кърджали, говори за високото качество на гилдията в региона, коментира след награждаването Гроздан Колев.

Наградените са Станка Стамова от СУ „Отец Паисий”, Радка Попгеоргиева от ЕГ „Христо Ботев”, Костадинка Кралева от ПГТ „Д-р Асен Златаров”, Недялка Кюпрюджиева  - директор на СУ „Йордан Йовков”, Екатерина Бакърджиева от СУ „П.Р. Славейков”, Сийка Бъчварова от СУ „В.Д. Майстора”, Нели Арнаудова от ОДК и Атанаска Мешелиева от ПГ по икономика „Алеко Константинов”, която е и сред номинираните за наградата „Свети Йоан Рилски” на МОН.

Гроздан Колев припомни, че почетно отличие „Неофит Рилски“ е сред най-високите отличия, връчвани от МОН и то е за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България. 


Вижте още

23 случая на щети от мечки за месец в Средните Родопи

През месец май Групата за бързо реагиране при РИОСВ – Смолян е проверила общо 23 сигнала за щети от кафява мечка. При проверките са установени 9 случая на нападения над пчелини и 14 случая на нападения над селскостопански животни.  Регистрираните  щети са на територията  на общините Девин (село Триград - 3 щети и село Гьоврен – 1 щета), Баните ( село..

публикувано на 02.06.20 в 14:46

Славейковци се поклониха пред героите с открит урок в деня на Ботев

Десетокласници от Школа "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с цветя и открит урок пред паметника на Освободителите в Градската градина на 2 юни.  Младежите поднесоха цветя в знак на своята и на съучениците си признателност пред героите.  Всичко бе предвидено и..

публикувано на 02.06.20 в 13:37

ГЕРБ почете Деня на Ботев

Областният управител Никола Чанев, заместниците му Севда Камбурова и Леман Али и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ поднесоха венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Кърджали в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и загиналите в борбите за национално освобождение. 2 юни е ден, в който отдаваме дължимото на всички..

публикувано на 02.06.20 в 12:41

Румен Радев: Словото на Ботев звучи призивно и днес

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на възпоменателната церемония в Калофер - родния град на Христо Ботев. Точно в 12 ч. десетки жители и гости на града сведоха глава в почит към подвига на Ботев и всички, загинали за свободата на България. „Ботев доказа, че ако човешкият дух е камбанария, то гласът е нейният звън...

публикувано на 02.06.20 в 12:27

Читалище „Обединение 1913” в Кърджали, рестартира дейността си

Най-голямото читалище в Източните Родопи - читалище „Обединение 1913” в Кърджали, постепенно рестартира дейността си.  Първи в залите се завръщат хоротропците от клуб "Пъстро хоро". Всички зали са почистени и дезинфекцирани. „ За съжаление активния сезон приключи, но ще се опитаме да продължим танците поне месец или два през..

публикувано на 02.06.20 в 12:09

БСП в Кърджали почете Деня на Ботев

Точно в десет часа председателят на Областният съвет на БСП Милко Багдасаров, председателят на Общинският съвет на БСП Кърджали Георги Кючуков, областният  координатор на  БСП Теодора Каракостова, председателят на младежкото обединение Костантина Солакова се поклониха пред паметника на българските войни паднали за освобождението на Кърджали...

публикувано на 02.06.20 в 11:20

Изпити по желание след 12 клас

От 8 ч. и от 14 ч. днес и в четвъртък ще се проведат изпитите по желание след 12 клас, с резултатите от които зрелостниците могат да кандидатстват в различни специалности във висшите училища.  За участие в двата дни на  изпитите заявления са подали общо 970 ученици. От 8 часа днес ще се проведат изпитите по физика и астрономия, химия и опазване на..

публикувано на 02.06.20 в 09:47