Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дони и Нети празнуват любовта си със съвместен албум "2020"

"Фондацията" започва концерти в България, към звездния състав се присъединяват Звезди Керемедчиев, Наско от БТР и Славин Славчев



2020“ е заглавието на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката  Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети. За  20 години  двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - “Нети”, на Дони - “Естрада”, правят заедно „Този филм“ и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.
„Чуйте тишината между нотите ни. Това е нашият свят и от сърце ви каним в него“, споделя дуетът за студийния проект.
Песните в „2020“ са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на „Спящата красавица“ на Нети и „Весело шумя“ на Дони. Сингълът „Спящата красавица“ е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.
По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.
Албумът „2020“ излезе в дигитална версия и на CD на 26 юни.
Едно от закачливите парчета, следващо линията на "Шапка на цветни петна" и "Ближи си сладоледа", е "Весело Шумя". Тя излиза няколко дни след рождения ден на певеца през май, и месец преди съвместния албум.
За радио Кърджали Дони сподели, че подновяват концертите си със Фондацията, като този път ще наблегнат на българската публика. Звездният състав допълват Наско от БТР, Звезди Керемедчиев от Ахат и Славин Славчев, участник и победител в музикални риалитита.
За свежия албум "2020", както и за ангажиментите на творческото дуо Дони и Нети Радка Петкова си говори с двамата, докато те карат кола.
Добрин Векилов - Дони: "Албумът 2020 ознаменува нашата 20-годишнина съвместна. От когато живеем заедно, всъщност от 19 години имаме брак, от 15 години не бяхме пускали никакъв албум, но между 2001-2006 беше много активна за нас, след което всеки от нас пое по различни проекти, по различни творчески пътища и сега отново сме творчески тандем. Иначе не сме спирали да пеем, това несъмнено трябва да кажа, но нова работа не сме правили заедно, от 15 години".
Повечето песни са дуети, обяснява Дони. Има само две песни, които се пеят солово. В албума има и бонус трак - песента Този филм в китарна версия. Има и прочит на "Де е България по стиховете на Вазов", с едновремешна музика, с аранжимент в попмузикален жанр.
Антоанета Добрева - Нети за условията, при които играят актьорите в момента: "Театърът на армията и всички софийски театри, доколкото знам, вече играят при спазване на драконовски мерки. Това, което мога да кажа че ако има някъде место, където се спазват абсолютно всички пандемични КОВИД-19 изисквания, определено са театрите. Дистанция, дезинфектанти. Всички други места, като метро или МОЛ, са доста по-небезопасни, така че хората, които искат да се върнат в залите, спокойно могат да го направят".
Дони за представянето на албума 2020: "На този етап представянето на албума е онлайн, по обясними причини. Но ние практически представяме песни от албума на всеки наш концертен ангажимент.  Такива в частната сфера има доста. Съвсем скоро  предстои един публичен концерт, който ще се състои на 10 юли в Троян, там също ще изпеем и песни от новия албум. А иначе, вероятно през есента ще измислим нещо, когато се надяваме нещата да се успокоят пандемичните притеснения на хората, така че да направим пълноценен концерт". 
За радио Кърджали Дони сподели, че подновяват концертите си със Фондацията, като този път ще наблегнат на българската публика: ".....ние успяхме да направим на четири континента многократно турнета - и в Северна Америка, и в Европа, и в Азия, Австралия, Нова Зеландия, Близкия изток. Тоест, ние предкризисно, в предишните седем години работихме много активно в чужбина. Чувстваме че леко сме ощетили хората, които искат да ни чуят тук за сметка на българите в чужбина. Сега мога да кажа спокойно, че на 17-и юли имаме предстоящ концерт на сцена Дамасцена в Казанлък". Фондацията ще участва и на "Аполония". Звездният състав ще допълнят Наско от БТР, Звезди Керемедчиев от Ахат и Славин Славчев, участник и победител в музикални риалитита.
Чуйте цялото интервю на Радка Петкова с Дони и Нети.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното събрание, управителят на Здравната каса подаде оставка, бившият вече главен секретар на МВР Живко..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите са профилактиката и правото на достъп до висококачествени здравни услуги. В област Кърджали..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и е отворена към всички природолюбители и търсачи на различни усещания. Събитието е и продължение на..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57

Родопчани се завръщат към традиционния поминък в региона - тютюна

Наблюдава се  завръщане на родопчани към традиционния поминък в региона  - тютюна. Заради повишения интерес към тютюнопроизводството и трудния набор на документи за регистрация , в две  писма от НАТ  настояват пред Министерството на земеделието и храните за удължаване на срока за вписване  на тютюнопроизводителите в регистъра . През..

публикувано на 16.04.24 в 11:33
Цвета Караянчева

Караянчева: До края на месеца ще са ясни кандидатите за депутати на ГЕРБ

 “Тревожно е това, което наблюдаваме с хора, които изпълняват висши държавни длъжности и тяхното поведение е много неприятно. Очакваме компетентните органи да се произнесат.” Като динамична, интересна и тревожна определи ситуацията в страната в момента областният лидер на ГЕРБ Кърджали Цвета Караянчева. Според нея предсрочните парламентарни избори са..

публикувано на 11.04.24 в 15:33