Няма паника, но са разтревожени хората в Горно Прахово

Няма паника, но разтревожени са хората  в ардинското село Горно Прахово, от където са двамата заразени с коронавирус и настанени в МБАЛ Ардино. Двамата възрастни, мъж и жена, които са диагностицирани с Covid-19 са с двойно гражданство...

публикувано на 01.04.20 в 11:02

Софийската филхармония се включва в инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър „Николай Бинев“ , който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за..

публикувано на 31.03.20 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днешният епизод е е дновременно полезен и развлекателен, заради кризата, пред която сме изправени и която поставя живота ни на друга предавка. В първата част на предаването..

публикувано на 30.03.20 в 18:09

Дизайнерът Фатих Осман: Епидемията не пречи да се предпазим красиво

Безпокойството около Covid 19 и глобалната епидемия се отразиха на ежедневния начин на живот на милиони хора по света, като с това се откриха няколко нови пазарни ниши на продукти с високо търсене, като един от тях са маските за лице...

публикувано на 30.03.20 в 11:32

Психологът Магдалена Романова: Не оприличавайте коронавируса на таласъм

Много е вероятно вече да сте чули собственото си дете да говори за коронавируса. Дори и малчуганите от забавачките вече са наясно, че нещо различно се случва. Напълно възможно е някои деца да изпитва чувства на безпокойство разказва..

публикувано на 30.03.20 в 11:20
Полина Стефанова и Галин Ангелов

Музиката е лекарството в дните на карантина за много изпълнители

В тези дни на национална изолация много хора си останаха по домовете. Повече от седмица в социалната мрежа фейсбук хората на изкуството изнасят, концерти, поздравяват с изпълненията си всички, които са си у дома и призовават да спазват карантината...

публикувано на 28.03.20 в 16:04

Смиляна Захариева: През каквито и трудности да си преминал, винаги има едно тържествуване

Родена в Пловдив, но с родопски корени е Смиляна Захариева или най-мощния глас на планетата с което е известна изпълнителката.   На 27 септември 2018 година пловдивчанката постига нов световен рекорд за мощен глас в книгата на Гинес, след като..

публикувано на 28.03.20 в 13:55

Деца от ОДК Смолян изнасят концерт в социалната мрежа

Пандемията от вирусологичното заболяване COVID-19 накара много хора да се затворят по домовете си. В такъв момент е много трудно да задържиш най-малките вкъщи. Освен, че учат дистанционна, те имат нужда и от забавления. Още повече, когато децата се..

публикувано на 28.03.20 в 13:40
Кирково

Вместо празник на община Кирково провеждат заседание на кризисния щаб

Вместо да празнуват празника на общината в Кирково се провежда заседание на общинския кризисен щаб. Днес община Кирково отбелязва 106 години от основаването си като общински център, но поради наложените мерки и забрани от Министъра на..

публикувано на 26.03.20 в 14:48

Pavell & Venci Venc’ с нов сингъл и видео…, но без да знаят

Преди около година, по средата на нощ прекарана в студиото, Pavell & Venci Venc’ тайно от екипа си публикуват в YouTube току-що създадена песен („За последен път“), която по-късно влиза в новия им албум „Upgrade“. Сега, по..

публикувано на 24.03.20 в 10:49

Румяна Профирова: Българските учители превърнаха еволюцията на дигитализацията в революция на дистанционното обучение

В училищата из цялата страна от 16 март е въведено дистанционно обучение. Тази мярка беше предприета заради разпространението на коронавируса и затварянето на всички учебни заведения. Всички преживяваме едни от най-трудните моменти в нашата..

публикувано на 26.03.20 в 09:00
Златния коран

В родопското село Чепинци се пази "Златния коран"

Родопите имат много неща с които да се похвалят - най-обширната планина в България, родопската песен „Излел е Дельо хайдутин“ лети в космоса, в Родопите се намира и единственият в България коран, в който името на Аллах е изписано със златни букви...

публикувано на 24.03.20 в 11:15

Sofia Songwriting Camp 2020 ще се проведе през октомври

Второто издание на международния творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp,което трябваше да се състои през май месец, се премества за октомври. Причината за това са предприетите от държавата мерки за справяне с разпространението на..

публикувано на 23.03.20 в 12:26

Роди се първото вдъхновено от изолацията хитово парче – „Стой си в къщи“ на Папи Ханс

„Стой си в къщи“ е заглавието на супер симпатичен любовен трак, изстрелян от Папи Ханс за ден, с текст повлиян от затварянето вкъщи и с видео, в което Дара е главна героиня. „Направих парчето  в рамките на няколко часа, вдъхновен..

публикувано на 22.03.20 в 13:30
„Нов живот - 1948“ с. Чепинци

Читалището - културното средище в малките населени места

Знаете, че читалищата са културното средище на едно населено място. Такова е и читалището в рудоземското село Чепинци.  От там могат да се похвалят с много медали и дипломи от най-големите събори и фестивали в страната. Представяли са родния..

публикувано на 21.03.20 в 14:10
Теди Еротеева

Народната певица Теди Еротеева се връща към корените си с "Песен за село Бельово"

Народната певица Теди Еротеева създаде песен аз родното село на родителите си – Бельово. Текста на песента е написан преди години в един зимен ден, разказва младата певица. „Моето семейство беше на село, а аз си бях в София и учех за..

публикувано на 21.03.20 в 13:20

Родители са затруднени с дистанционното обучение на по-малките деца

Почти 90% от учениците са се включили в електронната форма на обучение. Над 90% от училищата са създали такава организация. Това съобщи преди дни образователният министър Красимир Вълчев. Как се справят родителите и учениците в Кърджали, попитахме..

публикувано на 19.03.20 в 11:32

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова, в една от любимите ми роли - на водеща на най-вкусното предаване на радио Кърджали. Това е епизодът на Вкусен следобед от 15 март ! Предаването, с което може да дишате по- леко и да се отделите за малко от..

публикувано на 15.03.20 в 19:25

Тодор Тодоров и Аглика Каменова за любовта към родопската каба гайда

Оркестър „100 каба гайди“ е създаден през 1961 г. в гр. Смолян, с главен организатор и диригент Апостол Кисьов, а след 1965 г. и с концерт-майстор Анастас Иванов (бай Тасо). Наброявал е над 100 участници от Средните Родопи на възраст от 40 до 75..

публикувано на 14.03.20 в 13:50

Община Смолян с мерки срещу коронавируса

Кметът на Община Смолян Николай Мелемов е издал заповед за предприемане на мерки за честа дезинфекция на помещения във всички учреждения. Закупени са предпазни маски  от златоградска фирма за служители, които работят с граждани. Сред смолянчани..

публикувано на 13.03.20 в 09:45