В кварталните магазини няма презапасяване с продукти

След въведеното извънредно положение в страната, в кварталните магазини на Кърджали няма презапасяване с хранителни продукти. Магазините работят при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за..

публикувано на 27.03.20 в 13:05

Айдън Осман: Дезинфекцираме населени места веднага след дъждовете

В община Черноочене са взети необходимите мерки против разпространението на коронавируса КОВИД-19, твърди кметът на общината Айдън Осман . Спрени са някои автобусни линии, предвидена е дезинфекция на населени места. Администрацията е с..

публикувано на 27.03.20 в 12:44

Атанас Атанасов: В Деня на театъра си пожелавам по-скоро да се видим в театралния салон

Днес отбелязваме Международния ден на театъра. Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.  В България по традиция на..

публикувано на 27.03.20 в 11:22

Художникът Владимир Чукич: Човечеството загуби мярката, нужен е катарзис

2020-а година и края на миналата година е наказателна за човечеството. Тя е такава и за световните елити . Това е знак да се върнем към старите ценности, към християнството, а не както досега, на куполите на катедралите да се слагат..

публикувано на 26.03.20 в 17:54

Улиците в стария град на Златоград опустяха

Пусти улици, празни хотели и затворени дюкянчета и работилници. Така изглежда днес, иначе пълния с туристи Златоград. Заради заповедтта на правителството да бъдат затворени всички търговски обекти с изключение на хранителни магазини, аптеки и..

публикувано на 26.03.20 в 12:31

Иванка Караколева: Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса

Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса, това заяви областния лидер на КНСБ Иванка Караколева в ефира на Радио Кърджали. Магазините и другите малки фирми, които са затворени ще има освободени работници и..

публикувано на 23.03.20 в 12:10

Гърция под пълна карантина

Гърция обяви пълна карантина в страната като мярка срещу разпространението на вируса. От 6:00 часа, днес,  са в сила новите мерки на правителството за движение на гражданите. Те бяха обявени снощи от министър председателят Кирякос Мицотакис. Живущите в..

публикувано на 23.03.20 в 10:45

Как се забърква елфически хляб. Тrouble Bakers дават отговор

Деси и Пролет са две момичета, които решават да съчетаят по оригинален начин интереса си към кулинарията и любовта към четенето . Така се ражда идеята им за Trouble Bakers, един проект с мисия. Въпреки и напук на сериозните им професии -..

публикувано на 20.03.20 в 16:34

Терапевтът Кремена Станилова във връзка с КОВИД-19: Страхът не води до осъзната самодисциплина

Специалистът Кремена Станилова бе една от първите, която публикува своя онлайн терапевтична сесия във връзка с разпространението на болестта КОВИД-19 . Когато имунната система е отслабена, тя се поддава лесно на болести , алармира..

публикувано на 18.03.20 в 16:46

Психологът Сезгин Бекир: Обществото ни е заразено със страх

" Нашето общество проявява признаци на масова паника и страх от опасността от заразяване с коронавирус. Метафорично бих казал, че обществото ни е заразено със страх. Типично по нашенски, всеки започна да предприема своите стъпки с цел да се..

публикувано на 17.03.20 в 12:06

Деян Духалов: Индустрията и природозащитата трябва да работят заедно

Деян Духалов е херпетолог, т.е. човек, който изучава земноводните и влечугите. Той работи по проекта за опазване на двата вида костенурки - шипобедрена и шипоопашата, с местообитание на територията на рудник "Ада тепе". Дейностите, извършени от "Дънди..

обновено на 14.03.20 в 17:42

Болницата в Крумовград разполага с предпазни средства, очакват тестове за ранна диагностика на COVID-19

Указанията са ако има болни от заразата, да бъдат транспортирани до Инфекциозното отделение в кърджалийската болница Ръководството на Многопрофилната болница в Крумовград "Живот +" спешно разработва план за борба с КОВИД-19. На територията на..

публикувано на 13.03.20 в 11:29
Медицински екип вкарва пациент в болницата „Цзининтан“ в китайския град Ухан, където са настанени заразени с новия вирус.

Къде започва паниката, свързана с COVID-19?

Преувеличени ли са реакциите, свързани с коронавируса COVID-19 , на фона на статистическите данни за смъртността, причинявана от него? Обяснението на страха, скрито ли е в социалните медии и глобализирания свят, в който живеем? Според..

публикувано на 13.03.20 в 10:45

Показват 8 жени лидерки в Кърджали през призмата на личните им битки

Днес на булевард "Тракия" откриха тематичната изложба "За 8 жени - лидерки - от неочаквана гледна точка". Организатор е Артдвижение "Кръг". Дами от Кърджали, знакови за своята сфера на реализация, разкриват себе си от непознат и женствен ъгъл...

публикувано на 06.03.20 в 14:33

Валентина Каролева: Наркозависимостта е проблем, за който трябва да говорим

Весела Тотева, продуцент в Нова телевизия, разказва в своята книга  „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ за битката си с ужасния враг-наркозависимостта. Преди две години тя се срещна с млади хора в Кърджали. Впоследствие на..

публикувано на 02.03.20 в 11:38

Традиция на четвърт век ще отбележат на Тодоровден в Момчиловци

В Момчиловци ще отбележат Тодоровден с традиционни конни състезания за 25 година. Празникът е основан по този начин от отец Тодор Каневски и тогавашния кмет на селото Дора Янкова, днес народен народен представител. Имен ден на Тодоровден в..

публикувано на 28.02.20 в 10:50

В Крумовград откриват изложбата "От сръчните ръце на родопчанката"

Община Крумовград и НЧ "Христо Ботев" откриват изложбата "От сръчните ръце на родопчанката", по повод 8 март -  Деня на жената.  В нея ще бъдат показани носии, плетива, карета, гоблени, декупажи и всичко онова което е приготвяла в миналото, а и..

публикувано на 28.02.20 в 10:00
Велислава Димитрова и Светлин Лазарова, ГДБОП

Светлин Лазаров: Има голям недостиг на специалисти по киберсигурност в България

Ученици от Кърджали се срещнаха с главен инспектор Светлин Лазаров - началник на сектор "Дигитални анализи и открити източници" в отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП-МВР. Той започна младите хора със заплахите в интернет пространството, с наказателната..

публикувано на 21.02.20 в 10:53
Радослав Милев, общински съветник от ДБ

Радослав Милев: БСП подкрепи Бюджет-2020, за да получи пост в администрацията

Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев смята, че подкрепата за Бюджет-2020 на община Кърджали от страна на БСП е договорка с ДПС и червените ще получат в замяна пост в администрацията или в някоя общинска структура. Той не вярва..

публикувано на 19.02.20 в 11:38

Треньорът Димитър Георгиев: Вече не вярваме, че един ден в зала "Арпезос" ще е топло

Продължават трудностите в тренировъчния процес на спортните клубове, които водят занимания в зала "Арпезос". Въпреки това, девойките от баскетболен клуб "Орфей" не губят своя ентусиазъм. Те се представиха силно в междуобластния турнир от..

публикувано на 18.02.20 в 13:02