Инж. Димитър Илиев: Инвестиционното намерение за изграждане на площадка за отпадъци в Груево е в начален етап

"Ние ще се съобразим със становището на РЗИ, становището на общината, и разбира се, ще имаме предвид и ако има някакви възражения от населението. Дали тези възражения са основателни или не, решението ще се взема много внимателно", каза в интервю за..

публикувано на 27.04.20 в 14:26

Ангелина Бабунска: Инспекцията по труда разширява обхвата на проверките

Инспекцията по труда в Кърджали не е спирала своята дейности в извънредното положение. Въпреки че цели отрасли от икономиката са затворили, въпреки че голяма част от предприятията работят с намален капацитет, проверките продължават, дори стават много..

публикувано на 26.04.20 в 15:15
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: За първи път сесията на общинския съвет в Кърджали ще се проведе по интернет

Пандемията има и положителни измерения. Тя доведе иновациите в общинския съвет на Кърджали. Втора сесия в ситуация на извънредно положение подготвя местният парламент на 30 април. За първи път в историята заседанието ще се реализира по иновативен..

публикувано на 25.04.20 в 21:48
Юлия Чортленева

Юлия Чортленева: Много деца в Черноочене нямат лаптопи, но не прекъснахме обучението им

Как едно селско училище отговаря на голямото предизвикателство да провежда дистанционно обучение в ситуацията на пандемия? Каква готовност за провеждане на интернет уроци имат учителите и учениците в Средно училище "Христо Смирненски" в Черноочене ?..

публикувано на 25.04.20 в 17:32
Иван Кръстев

Иван Кръстев: Ватерполистите на "Арда" с нетърпение чакат да се върнат на басейна

Ватерполистите на "Арда" - Кърджали мечтаят да се завърнат в басейна и да възстановят тренировки. Засега те изпълняват упражненията, получени по интернет от техните треньори. Едни от най-полезните занимания са тези с ластици, които се ползват предимно..

обновено на 25.04.20 в 16:57

Хасан Азис: Трудното време отключи у хората в Кърджали чувството на солидарност

Началото на Свещения за мюсюлманите месец Рамазан възбуди тревога от засилване на пътникопотока от съседна Турция към България по празниците, което би спомогнало за разпространение на корона вируса. Как се контролират завърналите се от чужбина да..

публикувано на 23.04.20 в 18:10

Весела Фламбурари за самотата в детските книги, която не води до нищо страшно

Днес, в Деня на книгата и авторското право си говоря с писателя на детско фентъзи и културолог Весела Фламбурари , за някои детски книги, които са особено подходящи за изолацията и по още една причина - в самите тях също има аспекти на изолация. И..

публикувано на 23.04.20 в 15:56

Дерматологът доц.д-р Жана Казанджиева: След измиването на ръцете със сапун, веднага нанесете емолиентен крем

Нарастват случаите на хора, които са развили кожни заболявания или са влошили съществуващи, заради многократната употреба на сапун и дезинфектанти като средство за борба с КОВИД-19 . Все пак екземата обаче се лекува, но не и КОВИД ,..

публикувано на 23.04.20 в 11:31

В Миладиново притеснени от калайджии, които ходят без маски

80 на сто от жителите на Миладиново са възрастни хора. Някои от тях ползват забрадки вместо маски . Други местни хора са си ушили маски сами. Притеснени ли са хората от опасността да се заразят с коронавируса, усещат ли извънредното положение -..

публикувано на 21.04.20 в 15:34

Латинка Бояджиева: Няма жива душа по улиците на Испания

Когато се чуят първите ритми от "Пасо добле" се сещаме за тази красива Испания - с коридите, с плажовете, с архитектурата или с горещата кръв на испанците. Сега обаче първото, за което се сещаме е тъжната статистика, там, на разболели се от коронавирус,..

публикувано на 20.04.20 в 12:51

Георги Кулов: Дарителството показва сплотеността на всички етноси в нашия край

От обявяването на Българската православна църква за Патриаршия не е имало такъв прецедент, когато Синодът е изправен пред решението да ограничи влизането в храмовете. Пандемията изправи пред дилема и израелтянското, мюсюлманското, католическото и..

публикувано на 17.04.20 в 17:21

Росица Генчева: Хубавият козунак се меси бавно, не се дърпа и се пече на умерена фурна

На този Великден, въпреки ограничителните мерки, българинът ще спази част от традицията . На всяка трапеза следва да има козунак и агнешко месо . Най-важното при приготвянето на козунака е месенето, както и бавното изпичане. Кой не си спомня..

публикувано на 16.04.20 в 15:56

Родопският драматичен театър представя днес онлайн монодрамата "Без мен" на Стефан Иванов

Заради кризата с КОВИД-19 и с цел запазване здравето на актьорите, в Смолян, онлайн четеното на пиесата "Четири жени с четири G" няма да се състои, а вместо нея ще се излъчи монодрамата "Без мен"  на Стефан Иванов. Тя ще бъде показана днес,..

публикувано на 16.04.20 в 14:56
Васил Визев

Васил Визев: Пандемията вероятно ще спука балона на огромните пари във футбола

Как изглежда светът без футбол? Пандемията показа ли истинското лице на футболните звезди? Какво се случва с българското първенство? Защо възпитаниците на футболна академия "Арда 1924" тръпнат в очакване да излязат отново на зеления терен? Валентина..

публикувано на 16.04.20 в 11:33

Диана Овчарова: Ще се съобразим с препоръките на Щаба и ще посрещнем смирено Великден в домовете си

Притихнал е Ивайловград в навечерието на Великден, но гражданите са в емоционално и добро очакване на празниците. Жителите се отнасят отговорно и изпълняват стриктно препоръките на Националния оперативен щаб и на мерките, които общинсикят щаб..

публикувано на 16.04.20 в 10:22

Кои служители могат да ползват допълнителен платен служебен отпуск в извънредното положение?

От КНСБ алармират, че около великденските празници в много предприятия приключват платените отпуски, които работодателите едностранно можеха да налагат на служителите си в извънредното положение.  Медицинските сестри в детските ясли и градини ще имат..

публикувано на 15.04.20 в 13:09

Родопският драматичен театър "Николай Хайтов" привлича публика онлайн

Театралите от Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян успяват да се свържат със своята публика и в условията на пандемия. Те прилагат алтернативни форми за привличане на своите верни почитатели , като заедно с това се надяват..

публикувано на 13.04.20 в 15:08

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването Вкусен следобед и тази неделя , Цветница. Желая на всички хора с имена на цветя да носят с достойнство името си и да бъдат благословени . А на тези, на които им е тъжно, че няма да могат да..

публикувано на 12.04.20 в 18:38

Веселин Марев: Във Великобритания закъсняха с мерките срещу заразата

Във Великобритания, която вече има над 55 000 заболели -  новите заразени  са 3643,  което е най-малкия брой за последните три дни. В Обединеното кралство за последните 24 часа са починали най-много хора от COVID-19 в Европа  - 786, като общият им брой..

публикувано на 12.04.20 в 16:30

Стоян Узунов: Отлагането на олимпиадата дава шанс на Ергюнал Сабри

Спортисти от целия свят останаха разочаровани от отлагането на най-голямото събитие, планирано за 2020 - олимпиадата в Токио. В Кърджали има едно момче, което мечтае да стигне до участие в такъв форум. Това е младата надежда на "Арда бокс", двукратният..

обновено на 12.04.20 в 15:59