Мирослав Янчев

Мирослав Янчев: По-красив град от Златоград няма

Кметът Мирослав Янчев смята, че 2019 година е била успешна за община Златоград. Градът се нарежда в топ 3 по благоустройство сред населните места от този размер. Той вече е доказана туристическа дестинация и това задължава администрацията да работи още..

публикувано на 01.01.20 в 12:18
Жана Чакърова-Шукерска

Жана Чакърова: Да не забравяме хората в дълбока нужда

През 2019-та Българският червен кръст отбеляза 105 години от създаването си. Областната организация в Кърджали отчита една успешна година, в която са получили подкрепа от много нови членове и доброволци, като голяма част от тях са млади хора. Много..

публикувано на 30.12.19 в 12:19
Диана Овчарова

Диана Овчарова: Ивайловград изпраща една успешна година

Община Ивайловград изпраща една успешна година. През  2019-та са реализирани всички обекти, заложени в капиталовия списък. Получени са средства по програмата за развитие на селските райони, с които се изгражда спортен център в село Железино, реновира се..

обновено на 27.12.19 в 16:24

През 2020 година няма да прилагаме служебни бележки към данъчните декларации

От 2020 година вече няма да се изисква към данъчната декларация да се прилагат служебни бележки за доходите, а НАП ще си ги допълва по служебен път. Това обаче не отменя задължението на работодателите да издават подобни бележки при поискване от..

обновено на 27.12.19 в 16:08
Юсеин Ахмед, председател на ОбС-Кърджали

Юсеин Ахмед: Местните данъци и такса смет са възлови въпроси в предстоящата сесия

Последната за 2019 година сесия на общинският съвет в Кърджали ще се проведе на 23 декември. Най-важните за жителите на общината въпроси, които ще са залегнали в дневния ред, са размерът на местните данъци и на таксата за битови отпадъци за следващата..

публикувано на 19.12.19 в 10:50

Стоян Узунов: "Арда бокс" бележи исторически възход

Кърджалийският спортен клуб "Арда бокс" бележи исторически възход през последните години и се нареди трайно сред най-добрите в страната. 2019-та донесе куп медали и постижения. Европейска титла при младежите извоюва Ергюнал Сабри, който спечели такава..

публикувано на 17.12.19 в 13:20
Милен Минев и Стефан Стефанов

Школите по астрономия помагат на учениците да навлязат във високата наука

Двама млади учени от Софийски университет "Свети Климент Охридски" се включиха в работата на есенно-зимното издание на Школата по астрономия "Бели брези". Те споделят своя опит в обработването на цифровите фотографски данни с учениците от Астрономически..

публикувано на 17.12.19 в 11:33
Васил Визев

Васил Визев: Във футболна академия "Арда 1924" възпитаваме добри футболисти и достойни граждани

Изтича 2019 година и всички си правим равносметка за изминалите дни. Равносметка си правят и спортни клубове в Кърджали. Днес сме на футболна вълна. Клубът с най-многочислен състав в града и в цялата област Кърджали е футболен клуб "Арда 1924" с..

публикувано на 17.12.19 в 11:08
Кейт Бийвър

Кейт Бийвър: Чувствам се късметлийка, че попаднах в Езикова гимназия "Христо Ботев"

Кейт Бийвър е 23 годишна американка, която преподава от началото на учебната година в Езикова гимназия "Христо Ботев". Тя ще работи в Кърджали в продължение на една година по програма на Комисия "Фулбрайт". Мусаката е станала любима нейна българска..

обновено на 17.12.19 в 10:19

Замразено е строителството на туристическия център на "Перперикон"

Десетгодишния срок за стопанисване на Перперикон от община Кърджали изтича и на предстоящата сесия на Общинския съвет се предвижда отново да бъде гласувано прехвърляне на собствеността на обекта от държавата на общината. Това ще увеличи..

публикувано на 16.12.19 в 15:21
Красен Кискинов

Красен Кискинов: Местната бизнес общност в Крумовград демонстрира голяма предприемчивост

Управителният съвет на Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малки и средни предприятия в Крумовград разгледа 14 проекта, постъпили от местни предприемачи. От тях финансиране получиха 7 проекта, предложени от 6 фирми. Фондът стартира през юли 2019..

публикувано на 16.12.19 в 10:06

Петър Чухов: Здравословният нарцисизъм е абсолютно необходим не само за твореца

А сега искам да ви представя един писател, който отговаря на критериите за артист. Това е Петър Чухов, а творческите роли, с които се е нагърбил, не са никак малко . Петър Чухов пише разкази, хумористични редове, хайку, стихове , както и..

публикувано на 13.12.19 в 16:05

Себихан Мехмед: Мечтата ми за Крумовград е за малък, спретнат град, който да дава работа и надежда

Отмина един месец от петия мандат на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед . Какви са проектите, продължаващи и тази година в общината, каква е мечтаната визия на общинския ръководител за града , както и каква е готовността да бъде..

публикувано на 13.12.19 в 12:27
Жулиета Хубенова

Жулиета Хубенова: Одобрените проекти от Фонда за малък и среден бизнес имат бъдеще

Фондът за подкрепа на микро, малък и среден бизнес в Крумовград, финансиран от златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс", вече одобри седем проекта на 6 местни фирми. При оценка на кандидатите важна роля играят експертите от Консултантската група..

публикувано на 13.12.19 в 12:14
Иван и Наско Къркеланови

"Пчеличка" ще изгради съвременна пералня за килими в Крумовград

Чичо и племеник Наско и Иван Къркеланови от фирма „Пчеличка 2015“ ООД са заложили на услугата автоматично пране на килими. Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград е оценил качествата на техния бизнес план и..

публикувано на 12.12.19 в 11:54
Владимир Иванов

Владимир Иванов: Искам да се развивам в Крумовград и децата ми да имат бъдеще тук

Владимир Иванов е от Крумовград, има две дъщери и успешен бизнес в производството на дограма, и оранжерии и търговия с климатици. Вижда своето бъдеще в родния си град и затова смело кандидатства във Фонда за подкрепа на микро, малък и среден бизнесв..

публикувано на 12.12.19 в 11:38
Абидин Хаджимехмед, зам.-кмет на община Крумовград

Абидин Хаджимехмед: През 2020 година очакваме още по-голяма активност от бизнеса в Крумовград

Заместник кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед определя стартът на Фонда за микро, малък и среден бизнес като успешен: На специална церемония инж. Илия Гърков, вицепрезидент на "Дънди Прешъс Металс" и изпълнителен директор за България, и Абидин..

публикувано на 12.12.19 в 11:24
Инж. Илия Гърков

Инж. Илия Гърков: Производството е основен показател за устойчивост

През юли 2019 година Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес, създаден в Крумовград, стартира своята дейност. Фондът разполага с 10 милиона щатски долара, от които 5 милиона се предоставят на предприемачите безвъзмездно от..

публикувано на 12.12.19 в 10:56
Красен Кискинов

Фондът за бизнес в Крумовград одобри проекти на 6 фирми

"Съдбата помага на смелите", с тези думи Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Фонда за малък и среден бизнес в Крумовград, пожела успех на шестте фирми, получили днес сертификати за своите одобрени проекти. Фондът разполага с 10 млн...

публикувано на 11.12.19 в 16:31

Дядо Коледа пристига с теснолинейката

Ако все още се чудите, къде може да срещнем дядо Коледа и дали се налага да го чакаме дълго , то това предложение е за вас. Дали белобрадият старец пътува с влак? В специален Коледен влак ще се превърне теснолинейката "Родопи" на 14 декември ...

публикувано на 10.12.19 в 13:51