След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Отец Самуил Теодосиев: Ако се обърнем към сърцето си, и измолим прошка от Господ, може да променим всичко

Има ли блага вест в кризата с КОВИД-19. Виждайки ситуацията трудна, не бива да се вглеждаме прекомерно в смъртните случаи, смята отец Самуил Теодосиев. Защото тогава и душата ни ще бъде по-спокойна . Когато човекът е в стрес и притеснение,..

публикувано на 02.04.20 в 16:26

Туроператорът Михаела Кирчева: Малките фирми вероятно ще проявят повече гъвкавост в кризата

Как малките фирми в сферата на туризма с по няколко души самоосигуряващи се, ще понесат тежестта на мерките срещу КОВИД-19. Как се отразява ситуацията върху селския и алтернативен туризъм. Говоря с Михаела Кирчева , млад предприемач,..

публикувано на 02.04.20 в 14:38

Около 900 са хората под карантина в област Кърджали

Броят на хората, поставени под карантина в област Кърджали е над 900 души . Това обяви в ефира на Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ. Спазват ли хората карантинния период: "И да и не, има вече съставени така нарушения, хванати..

публикувано на 02.04.20 в 12:43

Есен Устренска: Надявам се да бъда гласът на кърджалийци в Общинския съвет

Есен Устренска е новия член в общинския съвет на Кърджали от групата на „БСП за България“.  Тя влиза в местния парламент след като съветничката Марияна Ликова, която беше назначена за директор на Дом на културата подаде оставка като общински..

публикувано на 02.04.20 в 12:32

Програмата за туризма на Кърджали за 2020 г. се прие след бурни дебати

Общинските съветници приеха отчетът за изпълнението на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2019 г., а също и  Програмата за развитието на туризма в Община Кърджали за 2020 г.  Радослав Милев, общински съветник от Демократична България..

публикувано на 01.04.20 в 12:55

Няма паника, но са разтревожени хората в Горно Прахово

Няма паника, но разтревожени са хората  в ардинското село Горно Прахово, от където са двамата заразени с коронавирус и настанени в МБАЛ Ардино. Двамата възрастни, мъж и жена, които са диагностицирани с Covid-19 са с двойно гражданство...

публикувано на 01.04.20 в 11:02

Йорданка Гочева: Кампания 2020 ще е трудна, готвим се за старта

Близо 11 хиляди тютюнопроизводители трябва да бъдат обслужени от Областната дирекция "Земеделие" в Кърджали в Кампания 2020. По-голямата част от тях нямат компютърна грамотност и техника, с която да се регистрират и подадат своите заявления по интернет...

обновено на 30.03.20 в 17:26
Радослав Милев

Радослав Милев: Програмата за туризма е подготвена преди кризата, по-добре да не се приема

Обсъждането на програмата за развитие на туризма в общината трябва да се отложи за по-късна дата, според общинския съветник от "Демократична България" Радослав Милев. Чуйте в звуковия файл неговите аргументи: Радослав Милев: Според мен не е..

публикувано на 30.03.20 в 16:30

Георги Кючуков: Трябва да започнем разговор за компенсации на туристическия бизнес

Една от темите в дневния ред на сесията утре е свързана с развитието на туризма. Кметът Хасан Азис ще направи отчет за 2019, след което ще предложи програма за 2020. Общинският съветник Георги Кючуков от БСП коментира темата с туризма в звуковия файл:..

публикувано на 30.03.20 в 16:28
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: Сесията ще се проведе при всички мерки за безопасност

Как се провежда заседание на общински съвет в условия на извънредно положение и пандемия? Какви са важните въпроси, които не позволяват отлагането на сесията на общинския съвет в Кърджали? На тези и други въпроси отговоря председателят на общинския..

публикувано на 30.03.20 в 16:16