Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Никола Райков: Любовта към добрата книга се създава в семейството

А сега ви срещам с автора на книги-игри Никола Райков, който е успял в САЩ и Китай. Той дори за известно време живее в Америка, където учи информационни технологии и поддържа сайт за кино рецензии, но се разочарава и връща у нас. Живее в..

публикувано на 15.04.24 в 17:57

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването, шеф готвач Пеньо Иванов ще ни каже как приготвя пиле салтимбока или пилешко печено със салвия и панирани домати . След това Билге Мехмед разговаря с Людмила Данова - учителката поет, която твори в кратката..

публикувано на 14.04.24 в 17:22

Божидара Ангелова: Четенето развива и интелекта, и eмоциите

Книгите са прозорец към света, е казал някой умен човек. Това е съвсем вярно. А виждали ли с те грейналите очи на децата, когато слушат приказки или зачитат детска книжка? Т е сякаш са на друго място през това време, в чудната страна, където..

публикувано на 09.04.24 в 15:48

Съби Гавраилов представя изложбата "Златю оживява" в родното Брезово

-  Това са автопортрети на самия художник, които сам е рисувал или ваши и нтерпретации? -  Това са мои, лични портрети оригинални,  които аз съм правил по архивни снимки,  които съм преработвал. Взимал съм ги от чернобял архив, после ги..

публикувано на 09.04.24 в 13:05
Златю Бояджиев, снимка Община Пловдив

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването,  - разговаряме със Съби Гавраилов, далечен родственик на Златю Бояджиев, утвърдил се в чужбина, който се връща в родното Брезово, за да възпламенява младите таланти на любов към..

публикувано на 07.04.24 в 18:18

Лайф коуч Иван Мирчев: Евтината прошка не освобождава нито приемащия, нито даващия

Прошката е да отключиш вратата, за да направиш някой свободен, осъзнавайки в това време, че затворникът си неговият ти, казва Макс Лукадо. И още - прошката е виолетката, която теменужката оставя върху крака, който я е..

публикувано на 17.03.24 в 18:04

Роса Соколова: И хулиганката ми трябва, и палавата, и рошавата Роса

- Казват, че зад всеки зад всеки успял мъж стои по една жена.  Съгласна ли си с това?   С какво жената подхранва мъжката енергия, в какво точно в себе си? "....с действията и бездействията си. Храним ги и ги отглеждаме  след..

публикувано на 10.03.24 в 17:10

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще поговорите с директора на Арменския културно-информационен център в Пловдив и председателя на Дружеството на пловдивските писатели д-р Ахавни Кеворкян за арменската Коледа и Йордановден, за..

публикувано на 08.01.24 в 10:59