Квартет Flautastic в Първо студио на БНР

В концерта на 12 февруари от 19:30 в Първо студио на БНР Квартет Flautastic в състав Яна Михайлова (флейта), Стоян Павлов (ударни), Иван Иванов (контрабас) и Младен Тасков (пиано) ще представи произведения от Клод Болинг, Астор Пиацола и Майк Мауер...

публикувано на 18.01.19 в 14:35

80-годишен юбилей на Георги Минчев

Творчеството на Академик Георги Минчев е представително за съвременната българска музика и я утвърждава на международната сцена. Носител е на най-престижните национални награди и многобройни международни отличия, сред които: Европейската награда..

публикувано на 18.01.19 в 14:32

Лия Петрова гостува на Симфоничния оркестър на БНР

Знакови произведения от три различни епохи, от автори от три различни нации – Симфонията на Цезар Франк , Пети концерт за цигулка от Моцарт и магнетичната „Токата” от  Димитър Ненов – оркестрирана от последния му ученик  Иван Стайков и..

публикувано на 21.12.18 в 13:52

Румяна Цинцарска за Изкуството на кавала

КАВАЛИ , КАВАЛИ Перфектната зала за прецизна музика – Студио 1 на БНР. Съвършеният оркестър за народна музика с диригент Димитър Христов – БНР. Първият концерт от цикъла, който представя магията на българските народни музикални инструменти,..

публикувано на 19.12.18 в 11:23

Коледен концерт на Камерен ансамбъл „Силуети“

В рамките на Коледния ден на Еврорадио всяка година европейските радиостанции предлагат поредица от концерти с изтъкнати изпълнители. Коледният концерт на камерен ансамбъл „Силуети“ е част от празничната програма на Еврорадио и ще се излъчи на 16..

публикувано на 06.12.18 в 14:24

Безплатната детска музикална образователна програма на "Музикална къща БНР"

Детската образователна програма на „Музикална къща БНР“ продължава с поредицата  „Фолклорно разнообразие“ . Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов отново ще зарадва своите малки почитатели с образователни концерти  на..

публикувано на 30.11.18 в 11:05

Коледен концерт на Биг бенда на БНР

Най-светлият християнски празник носи уюта, любовта и надеждата, които вплетени в красива музика правят Коледата истински вълнуващо изживяване. На 15 декември Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще поднесе един..

публикувано на 22.11.18 в 20:13

Руски валс

Симфоничният оркестър на Българското национално радио Ви кани да споделите красотата на любими руски валсове в концерта на 7 декември от 19:30 часа в зала „България“ . Под диригентството на Марк Кадин ще прозвучат: Валс-фантазия  от Глинка ,..

публикувано на 19.11.18 в 09:54

Джаз в Първо студио с Армел Дюпа

Армел Дюпа е френски композитор и пианист. Още като студент в Парижката консерватория става желан партньор на съвременни европейски джазови музиканти - Хенри Текие, Дейвид Линкс и Сандра Нкаке. Дюпа композира музика за филми и работи с режисьори..

публикувано на 13.11.18 в 15:11

Тайните на българските инструменти. Изкуството на кавала

В новия си проект Оркестърът за народна музика на БНР разкрива Тайните на българските инструменти . В първото му издание – Изкуството на кавала ще бъдат представени няколко поколения знаменити кавалджии. Георги Иванов, Матьо Добрев, Данчо..

публикувано на 09.11.18 в 12:13