Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Made by Heart" с Крейг Бейли, Камелия Тодорова, Петър Салчев и Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев

| обновено на 05.12.19 в 17:37

На 7 декември в зала "България", София и на 8 декември в Дом "Борис Христов", Пловдив от 19.30 ч. Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев и звездните солисти Крейг Бейли, Камелия Тодорова, Петър Салчев ще представят проекта "Made by Heart". Оригинална музика, написана и аранжирана от Крейг Бейли, дългогодишен водач и солист на Оркестъра на легендарния Рей Чарлс, както и музика от репертоара на Петър Салчев и Камелия ТодороваСпектакълът репрезентира някои от незабравимите образци на съвременната американска и световна култура, както и любими на публиката теми от съвременната българска популярна музика. 

С характерния си тон и лиричен стил, саксофонистът Крейг Бейли се нарежда сред най-търсените музиканти в Ню Йорк. Работи с музиканти като: Mongo Santamaria, Art Blakey and The Jazz Messengers, George Coleman, Bernard Purdie, Ray Bryant, Ronnie Matthews, Chico O'Farrill, Hilton Ruiz, Al Grey, Benny Carter, Leon Thomas, Bill Hardman.

Проектът се реализира в партньорство със Сдружение за култура и образование "Милчо Левиев" и с подкрепата на Община Пловдив. 

Билети за концерта в София в Рекламно-информационния център на БНР, на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на ticketsbg.com и eventim.bg